Annonce

Annonce

Brev:

Brug af time-out i vuggestuen


24. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 år

Brug af time-out i vuggestuen

Hej Helen

Så er jeg her igen - denne gang med brug for noget fagligt input i en drøftelse om pædagogiske metoder i min datters vuggestue.

Da jeg hentede hende forleden, opleven jeg en pædagog sætte en ca. 3-årig i time-out (ikke mit barn). Pigen skulle stille sig op mod væggen og måtte ikke sige noget. Hun stillede sig straks på den udpegede plads (hvilket tydede på, at hun havde oplevet det før), men da hun alligevel sagde noget, fik hun svaret "shh, du bliver straffet". Dette udspillede sig altimens samme pædagog overrakte mig min datter og kort fortalte om hendes dag. Jeg gik derfra med en knude i maven, men handlede ikke, fordi det ikke var min barn, og ikke havde set, hvad der gik forud - bortset fra en lille uoverensstemmelse om noget legetøj, men det virkede alt sammen stille og roligt og helt almindeligt for deres alder.

Jeg snakkede med min mand om det om aftenen, og han blev meget vred og skuffet, så vi blev enige om at skrive til ledelsen og bede dem forklare deres pædagogik - vi beskrev selvfølgelig oplevelsen.

Jeg har så fået et svar i dag, hvor den administrative leder, som ikke har sin daglige gang i vuggestuen, skrev et meget tilfredsstillende svar og forklarede, at de ville holde et ekstra kursus for personalet om "positive education" og desuden ville observere mere indgående og ...


Annonce

... indskærpe de pædagogiske metoder over for personalet. Hun synes at Til sidst har hun så sendt en oversættelse af deres nedskrevne retningslinjer for personalet, og det ser alt sammen rigtig fint og tiltalende ud - og ligger helt på linje med hvad jeg har læst om i forhold til dansk pædagogik. Indtil jeg ser ordet time-out. "Hvis barnet har brug for at køle ned, skal pædagogen forklare barnet hvorfor det sættes i time-out - og barnet kan så sættes i time-out i det samme rum, hvor de opholder sig, så barnet føler sig tryg." Det var tydeligvis det jeg så et eksempel på.

Min umiddelbare reaktion var, at det var en afsindig gammeldags måde at håndtere en meget lille konflikt på, men som mange gange før blev jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg skulle reagere, fordi vi ikke er i Danmark, og vi ind i mellem skal vælge vores kampe lidt med omhu. Men alt i mig siger bare, at man simpelthen ikke skal bruge time-out - og da slet slet ikke på så små børn. Hvad er din holdning til time-out - især i vuggestueregi?

Det er vel hvad man i DK kalder en integreret institution med grupper fra 0-4 år. Jeg føler, at jeg har brug for lidt faglig balast, når jeg skal gøre dem klart, at jeg ikke er interesseret i at have mit barn i en vuggestue, hvor det er i orden at bruge time-out.

Jeg ser frem til dit svar.

Venlig hilsen
en lidt trist mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex

Gluten

Gluten frarådes før 6 mdrs alderen, da der er risiko for glutenoverfølsomhed.

Gluten findes hovedsageligt i hvede, rug, havre og byg. Der er mest i hvede.

Der er ikke gluten i ris, majs og hirse. I havregrød og øllebrød er glutenindholdet ikke så stort og derfor kan du godt give dette lidt før de 6 mdr.

Giv ikke grød med for meget hvede i starten af de 6 mdr. for så vil glutenindtaget blive for stort. Vær opmærksom på at både spelt- og mannagrød...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annoncer

Annonce