Annonce

Annonce

Brev:

Afviser mor og foretrækker far


27. november 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Afviser mor og foretrækker far

Hej Helen

Jeg er aktuelt gravid og har 3 uger til termin med lillebror. Graviditeten er uproblematisk men jeg er efterhånden mindre mobil - jeg har det godt, men er ved at være træt af at være gravid/den kropslige uro mm.

Min aktuelle udfordring er vores skønne datter på snart 2 1/2 år. Hun afviser mig til tider i stor stil. Siger "nej", "mor ikke gøre det - far gør det" og bliver meget bestemt/tydelig. I dag har hun haft en holdning til om jeg måtte gå med ud og lege (mor blive inde) og at det kun er far, der må gynge hende, skifte ble og gå med i bad osv. Jeg lykkedes dog med at læse bøger med hende og have hende med i køkkenet/lave mad, som hun er supergod til - så helt ude på sidelinjen er jeg da ikke.

Vores situation er desuden sådan, at far arbejder som handicaphjælper og derfor er væk fra tidlig morgen inden hun står op og 2 1/2 døgn frem. Når han er hjemme er der fest: masser af nærvær i en del dage og så er han i det hele taget bare en fantstisk far, der både er sjov, kærlig, rolig/rummelig og tydelig. Jeg er derfor "alenemor" i nogle dage. Det går helt fint og jeg nyder at have hende for mig selv, men der er ikke helt den samme spas i gaden, som når far er hjemme. Jeg er ikke far og spænder ikke rundt på samme måde. ...


Annonce

... Jeg er sammen med hende og laver nogle andre ting (bibliotek, badekar, madlavning, læse, tegne mm.) - jeg tror egentlig ikke at hun keder sig sammen med mig eller er ked af det, men hun skraldgriner ikke på samme måde og i samme omfang, når det bare er os to. Det skal også siges, at jeg ser det som en værdi - og nok også en nødvendighed - at hun får "lov" til at lege selv og at hun er med til praktiske ting i hverdagen.

Så udfordringen er mest når vi er sammen alle tre - aktuelt er hun meget selvstændig; vil selv tage tøj på, hælde morgenmad op mm. Vi lader hende gøre meget selv og er klar når hun har brug for hjælp, men vi er faktisk lidt i tvivl om, hvordan vi bedst styrer igennem det her med at hun vil bestemme over os og holde mor lidt udenfor.

Vi tænker også, at det med lillebrors ankomst om lidt vil betyde, at far tager en del over med storesøster. Jeg er bare så bange for at miste forbindelsen til hende eller svigte hende.

Som du sikkert kan se af tidligere breve, led vores relation lidt sidste år, hvor jeg grundet kromosomfejl (tri 18) måtte få en abort og efterfølgende havde en svær periode, hvor hun også foretrak far.....

Håber du kan bidrage med nogle brugbare perspektiver:) På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Line

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2018 | Udvikling | 2 år

Trist storesøster

Kære Helen. Der sker meget i vores lille familie for tiden, så jeg har endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce