Annonce

Annonce

Brev:

Bordskik, slik og udebesøg


22. januar 2014

Kategori:
Alder:
3 år

Bordskik, slik og udebesøg

Kære Helen,

Jeg har holdt en lille pause herinde, men nu er jeg tilbage igen. Min store dreng er lige fyldt tre og lillebror er 4 måneder gammel. Lillebror er dejlig nem og virker til at stortrives. Det er storebror som vi ofte har situationer med som vi finder svære at håndtere. Han er en rigtig dejlig charmetrold som vi knuselsker, men han kan også være bestemt, stædig og meget utålmodig og det har han nok ikke fra fremmede ;-)

Vores udfordringer går blandt andet omkring madsituation og bordskik. Han har altid været glad for mad og været god til at spise ved bordet. Men nu er det som at der er mange andre ting som han hellere vil end at sidde ved bordet. Han starter fint med at sætte sig, spiser et par mundfulde eller 3 og derefter går han fra bordet. Vi har tidligere ikke været gode til at påpege for ham at man sidder ved bordet indtil man ikke kan spise mere før man går ned og leger.

Jeg har desværre også været typen som har fulgt efter ham og givet ham mad efter at han er gået fra bordet, og det er jo det som bider os i halen nu. Nu får han af vide at køkkenet er lukket når han går fra bordet og så er der ikke mere mad før næste måltid. Vi plejer at spise aftensmad tidligt mellem kl. 17 og 17.30 og han går i seng kl. 19. Kan man forlange af ham at hvis han ikke spiser aftensmad så er der ikke mere mad før morgenmaden næste dag?

En anden udfordring går på slik. Vores søn har aldrig fået slik hjemme han har kun fået det hvis vi har været hos bedsteforældre eller på besøg på hos folk som har det stående på bordet. Det er ikke sådan at han aldrig får sukker, vi har bare hellere ville give ham en flødeis ...


Annonce

... eller hjemmebagt kage, boller eller lignende i weekenden, i stedet for slik. Hos bedsteforældrene har han fået lov til at få en passende mængde slik, vi kan fint sige fra overfor bedsteforældrene, hvis vi synes at slikket skal gemmes væk. Spørgsmålet går på når vi er ude på besøg hos andre.

I går var på besøg hos en legekammerat. Der stod en stor skål slik på bordet og et fad med kager til de voksne. Min søn kunne slet ikke styre sig. Han løb hen til bordet, stak hånden ned i skålen og tog en kæmpe håndfuld vingummier i munden. Jeg sagde helt roligt til ham at så mange kan man ikke putte i munden samtidigt. Jeg lagde 10 vingummier ned på en tallerken og sagde at det var til ham og mere kunne han ikke få. Så legede han lidt og derefter tog han en kage og skyndte sig og proppe den i munden. Til det sagde jeg at han skulle huske at spørge først, men at han da godt måtte få en kage. Så legede han i 2 minutter og var straks tilbage ved slikket og tog en hurtig STOR mundfuld, mens at min opmærksomhed lige var rettet mod lillebror. Sådan fortsatte det. Til sidst sagde jeg til moren at hun meget gerne måtte stille skålen og fadet væk.

Det tog virkelig overhånd og jeg kunne slet ikke få kontakt til min søn og lave nogle aftaler med ham. Min søns legekammerat derimod tog kun et par vingummier, ellers legede han bare på gulvet og var ikke interesseret i hverken slikket eller kagefadet. Jeg snakkede lidt med legekammeratens mor og hun sagde at det nok var fordi at min søn ikke er vant til at få slik at han ikke kan styre det. Hvad tænker du om dette og hvad kan jeg i fremtiden gøre for at håndtere situationen bedre.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udvikling

Børns motoriske udvikling er forskellig, men du kan bruge følgende rettesnor:

- 1 mdr.: Barnet prøver at løfte hovedet fra underlaget, når det ligger på maven

- 2-3 mdr.: Støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.

- 4 mdr.: Kan selv holde hovedet i siddende stilling. Begynder at trille rundt fra mave til ryg. Rækker ud efter ting.

- 5mdr.: Hvis barnet får hjælp til at sidde op, vil det sidde med rank ryg og hovedet...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce