Annonce

Annonce

Brev:

Bordskik, slik og udebesøg


22. januar 2014

Kategori:
Alder:
3 år

Bordskik, slik og udebesøg

Kære Helen,

Jeg har holdt en lille pause herinde, men nu er jeg tilbage igen. Min store dreng er lige fyldt tre og lillebror er 4 måneder gammel. Lillebror er dejlig nem og virker til at stortrives. Det er storebror som vi ofte har situationer med som vi finder svære at håndtere. Han er en rigtig dejlig charmetrold som vi knuselsker, men han kan også være bestemt, stædig og meget utålmodig og det har han nok ikke fra fremmede ;-)

Vores udfordringer går blandt andet omkring madsituation og bordskik. Han har altid været glad for mad og været god til at spise ved bordet. Men nu er det som at der er mange andre ting som han hellere vil end at sidde ved bordet. Han starter fint med at sætte sig, spiser et par mundfulde eller 3 og derefter går han fra bordet. Vi har tidligere ikke været gode til at påpege for ham at man sidder ved bordet indtil man ikke kan spise mere før man går ned og leger.

Jeg har desværre også været typen som har fulgt efter ham og givet ham mad efter at han er gået fra bordet, og det er jo det som bider os i halen nu. Nu får han af vide at køkkenet er lukket når han går fra bordet og så er der ikke mere mad før næste måltid. Vi plejer at spise aftensmad tidligt mellem kl. 17 og 17.30 og han går i seng kl. 19. Kan man forlange af ham at hvis han ikke spiser aftensmad så er der ikke mere mad før morgenmaden næste dag?

En anden udfordring går på slik. Vores søn har aldrig fået slik hjemme han har kun fået det hvis vi har været hos bedsteforældre eller på besøg på hos folk som har det stående på bordet. Det er ikke sådan at han aldrig får sukker, vi har bare hellere ville give ham en flødeis ...


Annonce

... eller hjemmebagt kage, boller eller lignende i weekenden, i stedet for slik. Hos bedsteforældrene har han fået lov til at få en passende mængde slik, vi kan fint sige fra overfor bedsteforældrene, hvis vi synes at slikket skal gemmes væk. Spørgsmålet går på når vi er ude på besøg hos andre.

I går var på besøg hos en legekammerat. Der stod en stor skål slik på bordet og et fad med kager til de voksne. Min søn kunne slet ikke styre sig. Han løb hen til bordet, stak hånden ned i skålen og tog en kæmpe håndfuld vingummier i munden. Jeg sagde helt roligt til ham at så mange kan man ikke putte i munden samtidigt. Jeg lagde 10 vingummier ned på en tallerken og sagde at det var til ham og mere kunne han ikke få. Så legede han lidt og derefter tog han en kage og skyndte sig og proppe den i munden. Til det sagde jeg at han skulle huske at spørge først, men at han da godt måtte få en kage. Så legede han i 2 minutter og var straks tilbage ved slikket og tog en hurtig STOR mundfuld, mens at min opmærksomhed lige var rettet mod lillebror. Sådan fortsatte det. Til sidst sagde jeg til moren at hun meget gerne måtte stille skålen og fadet væk.

Det tog virkelig overhånd og jeg kunne slet ikke få kontakt til min søn og lave nogle aftaler med ham. Min søns legekammerat derimod tog kun et par vingummier, ellers legede han bare på gulvet og var ikke interesseret i hverken slikket eller kagefadet. Jeg snakkede lidt med legekammeratens mor og hun sagde at det nok var fordi at min søn ikke er vant til at få slik at han ikke kan styre det. Hvad tænker du om dette og hvad kan jeg i fremtiden gøre for at håndtere situationen bedre.

Hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Svær putning - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Yngstemanden har altid været rigtigt svær at putte, og derfor har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce