Annonce

Annonce

Brev:

Tandbørstning af 1 årig


18. januar 2018

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Tandbørstning af 1 årig

Hej Helen.

Det startede som en god stund for min datter at få børstet hendes to små tænder. Jeg gjorde meget ud af, at det ikke blev et pres at få tandbørsten i munden, men mere noget vi sammen udforskede. Jeg børstede først, hun prøvede at børste bagefter, når vi var færdige lagde jeg tandbørsten og -pastaen i skabet, og vi vinkede sammen farvel til den etc. Hun elskede det og for hver morgen og aften ud til badeværelsesdøren så snart jeg sagde "nu skal vi børste bisser".

Problemet er nu, at nyheden om tandbørstning er blevet kedelig, og hun begynder at ville alt muligt andet ude på badeværelset. Hun elsker at opleve og lære hele tiden, og nu er det blevet kedeligt at børste tænder. Jeg prøver at italesætte at "kom nu børster vi tænder!" med optimistisk stemme, jeg siger "nu skal du åbne munden og så børster jeg, og så kan du børste bagefter". Men hun vil ofte ikke åbne munden. Hun griner, græder, kaster sig ned etc. Jeg lader hende selv få tandbørsten og børste lidt og det virker, men hun vil ikke lade mig gøre det. Hun har haft min tandbørste i hånden og børstet mine tænder, mens jeg har hendes tandbørste i hånden og børster hendes, mens jeg italesætter "godt klaret" etc. Stadig kun noget der virker i 10 sek.

Hun husker for evigt, hvis jeg blot én gang kommer til at grænseoverskride hende ved at presse hende ift. at få ny ble på, tøj på, spise mad el.lign. ved at gå helt i ...


Annonce

... baglås og nægte!!, så det er meget vigtigt for mig ikke at nå ud i en frustration, hvor jeg presser hende eller fysisk holder hende fast. Samtidig skal hun jo have børstet de bisser, så jeg ved snart ikke, hvad vi skal gøre.

Hun er MEGET signalstærk og er super sensitiv. Hun har altid været helt anderledes end alle andre børn, ved at bo på mig døgnet rundt, hurtigt skrige og græde, hvis hendes behov ikke blev opfyldt NU, sover aldrig særlig meget, hænger rigtig meget ved brystet og har brug for nærhed, men også oplevelser all the time. Helst skiftende fra at have base ovenpå mig og til ud at opleve med 120 km. i timen.

Du svarede i sidste brev, at jeg selv havde lært hende at ligge ved brystet (ift. amning ved putning og om natten), men at hun har fået lov at være så meget på mig og få brystet, har ikke noget at gøre med mine behov for let at kunne gøre hende rolig eller ikke at kunne slippe hende, men har været hendes ultimative behov, siden hun blev født, som jeg har forsøgt at møde.

Førhen ville hun gå i tusind stykker, hvis hun ikke blev imødekommet og fik nærhed ASAP. Ikke bare græde, men virkelig blive ulykkelig i timer. Så balancen i at møde hende og i at lede hende er så hårfin, for at hun ikke kammer over og slet ikke kan komme tilbage på banen.

Så det er vigtigt for mig at få gjort det rigtig ift. at få børstet hendes tænder.

Idéer?

Tak for svar på forhånd.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Kæmper mod søvnen

Kære Helen Tak for en god og brugbar brevkasse. Jeg har en søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Opdragelse | 16 mdr.

Brug af iPad

Hej Helen Vi kunne godt tænke os at høre din mening om brug af iPad.. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 15 mdr.

15 mdr dreng virker ked og frustreret når mor er i nærheden

Kære Helen Søde, dejlige og glade lille Valdemar på 15 1/2 mdr virker pt....

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Vores søn råber og skriger meget

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vores søn på 11 måneder, råber og skriger...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce