Annonce

Annonce

Brev:

Kan vi reintroducere sutten?


15. juli 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Kan vi reintroducere sutten?

Kære Helen

Tak for dit svar angående vores amme-nætter. Vi har fulgt dine råd efter bedste evne. Vi er stadig på rejse i Asien og har tre uger endnu.

Vi er kommet et stykke med natteamningerne. Vi ammer nu "kun" hver tredje time. Han vågner derimellem, hvor vi kan få ham til at sove videre ved at gnide på ryggen, ånde ham i håret og sige schyy... Sådan kan jeg nu også gøre efter amning, når jeg putter ham, så han lige når at registrere, at brystet tages væk. Så vi er på vej. Men det er godt nok svært at komme videre herfra. Det er virkeligt svært, fordi vores dreng, græder helt ulykkeligt, så han snapper efter vejret, når der er gået ca tre timer. Han VIL have brystet.

Han er tydeligt blevet meget bevidst nu og har en stærk vilje! Separationsfasen mærker vi ikke så tydeligt, men vi har jo også den luksus, at både mor og far er her hele tiden og har masser af tid her mens vi rejser. Men vi har mærket et tigerspring - han forstår mere, VIL mere, foreslår lege, husker lege og sange, kan ikke afledes så let, for han ved godt, at der sker noget sjovt inde ved brødrene eller at juicen mor drak, er gemt under bordet osv. På den måde er han også i en omvæltende tid, imens han er på rejse og der uundgåeligt er mange indtryk, selvom vi ikke flytter ret meget, holder en nogenlunde rytme og ikke styrter rundt til seværdigheder.

Nå men når han så VIL have brystet om natten og er helt ulykkelig, så får han det. Jeg forsøger kun at give ham lidt mælk der, men jeg har utroligt meget mælk og en stærk nedløbsrefleks (har jeg altid haft), så han får altså ret meget. Min fornemmelse er, at han faktisk får mere end han synes er rart. Enkelte gange har han ligefrem kastet op efter amning, fordi - tror jeg - han simpelthen får for meget mælk alt for hurtigt. Det er sket 2-3 gange, hvor han har spist godt med aftensmad og også godnatgrød. Og jeg har ammet mindre og derfor haft ekstra med mælk. Han trækker også tit hovedet væk under amning især i starten, men insisterer så på at få brystet igen med det samme. Jeg lader ham styrer tempoet, og trykker så meget mælk ud, som jeg kan nå, når han slipper brystet kortvarigt, for at lette trykket for ham.

Min fornemmelse er, at han ...


Annonce

... har et suttebehov og også søger trygheden i brystet, men ikke er sulten! Det lykkes som sagt kun måske hver anden gang at give ham tryghed ad anden vej end brystet. Jeg tror måske en sut kunne hjælpe ham enormt. MEN for en måned siden ville han pludselig ikke have sutten mere. Det kom ud af det blå. Han blev så arrig, når vi gav den, og uden vi fik handlet på det, gled sutten ud af rutinen. Nu vil han ikke have den.

Jeg tænker på, om vi kunne løse amme/natteproblemet ved at få ham til at tage sutten igen?

Generelt er jeg rigtigt ked af, at han ikke tager sutten mere, for vores erfaring med vores andre børn er, at den er et godt redskab til at give ro.

Men er slaget om sutten tabt, nu hvor vi ikke har fået gjort noget ved, at han ikke har taget den i en hel måned? Hvis ikke; har du tips til, hvordan man reintroducerer sutten hos en 9 1/2 mdr baby?

Han har brugt sut, siden han var en 4 uger gammel. Han har aldrig været helt tosset med den, men med lidt insisteren blev den en fast del af rutinen. Vi har meget brugt den til at få ham til at sove videre og til at overtage for brystet, når jeg har puttet og fornemmet, at nu er han meget mæt men trænger til at sutte mere (apropos min megen mælk fra starten).

Jeg håber sådan, at du kan hjælpe os med at få sutten tilbage, og at det kan hjælpe på natte-amningerne, så vi ikke skal vælge mellem at amme for meget eller lade ham græde helt ulykkeligt efter brystet. Det sidste er ubærligt. Så vil jeg næsten hellere amme for meget og se, om det kan løses, når han er hjemme i vante rammer og ikke er midt i separationsfase/tigerspring. Men er det forsvarligt ernæringsmæssigt? Han spiser alle måltider, han skal, men ikke store portioner. Han har masser af sul på kroppen - nærmere for meget end for lidt.

For at opsummere mine mange ord:
Sutten:
Kan vi reintroducere sutten, og hvis ja; hvordan gør vi det bedst?
Tror du ligesom jeg, at den kan redde vores nætter, eller lægger jeg for meget håb i den?
Amning: Kan jeg fortsætte med at amme hver tredje time om natten en måneds tid endnu, uden at det skader min søn? (Selvfølgelig fortsat prøve at undgå det, men ikke sætte "hårdere" ind end vi gør nu).

Mange hilsner
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00 - del II

Kære Helen Tak for dit svar vedr. vores datter og hendes "problem" med at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Løsning på natamningsproblem, og videre plan

Kære Helen Igen tusind tak for svar – og igen utrolig brugbart! Og nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - næste skridt en måned efter

Hej Helen. Sender lige et brev i forlængelse af sidste brev knap en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp vågner kl 5.00

Kære Helen Vores datter er det sidste stykke tid (ca 3 uger) begyndt at...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annoncer

Annonce