Annonce

Annonce

Brev:

Opstart i vuggestue - 11 mdr.


18. maj 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Opstart i vuggestue - 11 mdr.

Kære Helen

Tak for dit råd om valg af vuggestue/ dagpleje. Det var en stor hjælp og vi har nu takket ja til vuggestuen (og bestilt jeres bog ;-)). Men nu overvejer jeg hvornår det vil være bedst for ham at starte. Vi har fået plads fra 1. juni, hvor vi under alle omstændigheder skal betale fra, men jeg er i tvivl om det vil være bedst at han skal starte der eller vente til efter sommerferien, så han starter i slutningen af juli/starten af august.

Jeg har det egentlig lidt svært ved at han skal starte da synes han er for lille til at blive passet ude med mange andre børn og mindre voksentid. Men jeg ved jo godt at mange børn starter væsentlig tidligere (han bliver 1 år i starten af juni) og jeg vil nok alligevel ikke have det meget bedre med det selvom det bliver et par måneder senere. Min datter var 14 måneder da hun startede og det var rigtig svært for hende, men som du også skrev kan de jo sagtens reagere meget forskelligt.

Den væsentligste grund til at jeg overvejer at vente til august er at jeg er nervøs for om opstart i juni vil give ham to indkøringsperioder hhv ved opstart og igen efter sommerferien og om det derved vil give ham en mere hård start på "vuggestue-livet". Vi holder ferie i Juli i mindst 3 uger (håber på 4).

En anden grund er, at han til August formentlig kan gå (på nuværende tidspunkt går han rundt ved møbler og lidt med gå-vogn). Jeg tænker det vil være en fordel at han lærer at gå hjemme, hvor jeg i højere grad kan hjælpe ham, så der ikke er alt for mange "fald-ulykker". Samtidig tænker jeg, at det kan være lidt hårdt at være kravlebarn i en vuggestue hvor større børn jo let kan kommen til at træde på fingrene mv, og hvor de jo også er på legeplads hvor de større børn kører rundt med vogne mv. Men igen ved jeg selvfølgelig godt at de fleste børn kun kravler når de starter i vuggestue, så måske det bare er mig der er lidt pylret ;-)

Argumentet for at starte i juni vil primært være at jeg herved har mulighed for at give ham en langsom og blid start i den forstand at jeg her ikke ...


Annonce

... behøver arbejde særlig meget ( min mand og jeg har eget firma, som han leder hvilket giver denne fleksibilitet). Jeg vil derfor både kunne give ham en lang indkøring (det vil jeg dog gøre under alle omstændigheder) og herefter i resten af juni give ham meget korte dage og måske et par fridage indimellem, hvis der er brug for det.

En anden grund er at han lige nu er et godt sted rent udviklingsmæssigt idet han ikke rigtig udviser seperationsangst for tiden og også er meget nysgerrig på nye ting. Han er blevet god til at lege lidt selv indimellem og har også været passet et par timer af bedsteforældre nogle gange og det er gået rigtig godt og næsten uden han er blevet ked af det. Det har dog kun været i vores eget hjem.

Det der vil passe resten af familien bedst er opstart i juni, særligt fordi jeg har haft vildt meget migræne de sidste par måneder og det efterhånden er ret tiltrængt at jeg kan "trække stikket" helt en del af dagen når jeg har migræne - man kan jo ikke rigtig melde sig syg fra barsel ;-( og jeg har også dårlig samvittighed over at det tager noget af mit overskud i forhold til min datter. Men omvendt vil det jo heller ikke give mere overskud hvis vi får to indkøringer ved at starte i juni...

Jeg er også i tvivl om hvilken model, der vil være bedst i forhold til min datter/storesøster. For fordelen ved at starte i juni vil jo være at lillebror har en længere periode med korte dage, men det betyder jo også, at der så er en længere periode, hvor han bliver hentet før sin storesøster. Jeg vil under alle omstændigheder gøre det du forslog med at forklare det ærligt til min datter og ved en tidlig opstart hvor jeg så ikke vil behøve arbejde så meget den første måned vil jeg så måske til gengæld kunne give min datter en fridag nogle gange hvor det så bare er os to mens lillebror er i vuggestue (når/hvis det går ok med indkøringen).

Som du kan læse har jeg mange forskellige overvejelser og hensyn, og jeg håber du vil dele din vurdering af det med mig.

På forhånd tak for hjælpen ❤️

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annoncer

Annonce