Annonce

Annonce

Brev:

Nyfødt maveproblemer


27. juni 2023

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Nyfødt maveproblemer

Kære Helen

Vi har fået en dejlig lillebror som nu er 3 uger gammel. Han kom ved planlagt kejsersnit (der blev brugt kop til at få ham ud). Amning blev etableret med det samme og er gået super fint.

Han har taget godt på fra start. Havde intet vægttab ved første sundhedsplejerske besøg og ved sidste besøg havde han taget 400g på på 8 dage. Han ammer effektivt, ca 10 min ved brystet. Han har sovet meget om dagen og været lidt mere vågen om natten - i starten fordi han helst ville sove på os og nu pga ondt i maven (som vi tolker det). Det er nu også begyndt at være meget om dagen og jeg synes hans vågne timer mest består af at han vrider sig, bliver rød i hovedet og presser, smågræder - aldrig voldsomt, men generelt har ubehag ved maven.

Han prutter en del og vi sørger for at bøvse ham af ved hver amning, og nogle gange midt i amningen. Han slår store bøvser og nogle gange kommer der mælk med op. Han er ikke ked af at bøvse, men ofte opstår generne lige efter amningen. Så presser og trykker han og vrider sig og bliver ked af det. Særligt om natten er det svært fordi han så ikke kan finde ro i sin bedside crib. Slyngevuggen virker af og til.

Han søger utroligt meget og jeg prøver ikke at lægge ham til brystet hver gang, ...


Annonce

... da han ofte virker til at søge uden at være sulten. Når han så bliver lagt til sutter han kort og ligger bare med brystet i munden. Og i og med at han har taget fint på tænker jeg heller ikke at det er sult når han nærmest søger konstant, men måske istedet udtryk for at have ondt og gerne vil have bryst for at lindre? Tit kan jeg ikke ligge med ham fordi han søger brystet så meget og bliver frustreret. Er netop også bange for at lægge ham til for meget så han overspiser eller bare igen får mavekneb.

Jeg masserer maven godt og laver øvelser med benene hvilket af og til virker lindrende i momentet.

Jeg er usikker på om det bare er helt normale mavekneb og udtryk for et umodent tarmsystemet eller om det er noget vi skal tjekke op på. Han græder ikke meget så det er mere det der generelle ubehag som jeg synes er synd for ham. Han vil ikke svøbes når han skal sove, så den teknik hjælper ikke.

Håber du kan give lidt input - vores datter havde også lidt mavekneb i starten men aldrig i samme grad. Hun havde kun afføring hver 10. Dag, hvorimod lillebror har afføring mange gange om dagen. I starten nærmest ved hver amning, hvor det nu nærmere er 3-4 gange i døgnet (ikke rigtigt længere om natten dog).

De bedste hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. december 2023 | Sovevaner | 0 mdr.

Vuggedød og sovestilling

Kære Helen Jeg er netop blevet farmor til en dejlig lille dreng. Fødslen er...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2023 | Diverse | 0 mdr.

Nyfødt første bad

Hej Helen Så kom vores lille dreng til verden, med en FV på 3840 og 54 cm,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. oktober 2023 | Graviditet | 0 mdr.

Gravid og hånd-, fod- og mundsyge

Hej Helen Jeg er gravid i 5 måned, og vi skal i weekenden til...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2023 | Graviditet | 0 mdr.

Hvornår er jeg blevet gravid?

Hej Helen Jeg er gravid og det er vores første barn, og vi glæder os...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juni 2023 | Diverse | 0 mdr.

Far for første gang

Hej Helen Jeg skal være far om ganske få uger, og det glæder både jeg og min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annonce