Annonce

Annonce

Brev:

MME virker til at give mere ro


22. september 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

MME virker til at give mere ro

Hej Helen,

Der har som bekendt tidligere været udfordringer med amningen, hvorfor vores søn blev suppleret med MME. Det ligger nu meget langt tilbage, at han fik flaske fast. Hans fødselsvægt var 3660 og han vejer nu 6865 gram (akkurat 13 uger i dag).

Jeg synes overordnet, at han virker i trivsel og er en glad dreng, der smiler meget, pludrer og i god kontakt. Men jeg synes også, at han nemt kan gå fra 0 til 100 i ked/frustration. Jeg har tilskrevet det såkaldte tigerspring.

I dag gav hans far MME, da jeg skulle til tandlæge. Han spiste 150 ml. Men han var simpelthen i bemærkelsesværdigt mildt humør i 2 timer efter sidste lur og faldt i søvn lige så roligt i slyngevuggen. Han plejer at blive ret pjevset allerede efter en time og et kvarter ...


Annonce

... max, hvor jeg så putter ham. Jeg kan ikke lægge ham fra mig fx og gå ud at tisse eller hente noget at drikke, før vi ammer af. Så græder han..

Jeg ved at han får mælk hos mig, men jeg er lidt bange for, at min kapacitet kun tillader små måltider ad gangen. Jeg ved godt at det man malker ud ikke nødvendigvis siger, hvad der er i brysterne, men hvis jeg malker ud på modsatte bryst, så kommer der cirka 40 ml ud ifm. nedløbet. Jeg kan ikke malke ud på andre måder.

Jeg synes også, at vi ammer meget om natten. I nat i hvert fald 4-5 gange. Nu er min bekymring, at han måske er lidt “pirrelig”, fordi han får små måltider ad gangen. :-/ jeg synes det var en lidt anden dreng, jeg kom hjem til, men måske er det et tilfælde..

Hvad tænker du?

Venlig hilsen.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. maj 2024 | Sygdom | 2 mdr.

Født med bule i hovedet

Kære Helen. Vi har en datter, som er født den 14. marts, efter en langvarig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Give MME uden at opvarme det?

Hej Helen Nu hvor det er blevet varmere og bedre vejr, så vil jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning - gravid

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind et par Gogsig barfodssko til din guldklump

Værdi 645 kr

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce