Annonce

Annonce

Brev:

Udmattende morgener


26. maj 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Udmattende morgener

Kære Helen

Vi har en fantastisk dejlig lille pige på næsten 7 uger med et godt sovehjerte, god appetit og bare et generelt godt humør og stille sind.

Desværre har der den sidste uges tid tegnet sig et lidt uheldigt mønster hvad angår amning og søvn hver morgen og formiddag, som jeg håber, du kan hjælpe med!

Hun er begyndt at sove igennem natten og sover nogle nætter fra sin sidste amning om aftenen omkring kl. 21 helt indtil kl. 2. Derudover plejer hun at vågne omkring kl. 4-5 og bliver ammet igen, dog ret kortvarigt, da hun hurtigt falder i søvn igen.

Desværre vågner hun også ofte omkring kl. 5-6 og er i et lidt underligt humør, hvor hun virker for træt til at spise og for sulten til at sove. Hun virker meget sulten, men kløjes hurtigt og voldsomt i mælken, gylper og falder i søvn, efter at jeg har taget hende op og bøvset hende af. Hun får nok lidt indenbords inden da, men det kan ikke være meget og næppe den fede, gode mælk, for hun vågner gerne igen omkring kl. 7-8, er sulten igen, men har igen svært ved at spise (kløjes, falder hurtigt i søvn).

De fleste gange er jeg stået op og har forsøgt at amme hende nedenunder i stuen igen, denne gang siddende, men også her går det galt. Ligesom i sengen prøver jeg at tage hende op, bøvse hende af og bare berolige hende, inden jeg lægger hende til igen, men hun får vist ikke rigtig ...


Annonce

... spist sig mæt. I morges kom det endda til, at hun græd, hver gang jeg lagde hende til, hvilket var dybt hjerteskærende!

Herefter plejer jeg at opgive, berolige hende og putte hende (i barnevognen eller i slyngevuggen). Her sover hun dog kun 40 min til 1 time og vågner hurtigt, bøvser eller prutter og er sulten igen Så prøver jeg igen at give hende mad og så gentages det hele en gang til med endnu en kort, afbrudt og ofte urolig omgang amning og endnu en kort lur på under en time. Det er mildest talt udmattende og frustrerende!

Først efter frokost falder hun til ro, spiser godt og tager to lange lur, gerne på 3-4 timer. Om aftenen er hun aktiv og spiser godt. Jeg forsøger at amme hende cirka hver 3 time for at få bare en lille form for rytme, men forgæves.

Amningen går generelt fint, dog sluger hun en del luft, og jeg har en meget (!!) kraftig nedløbsrefleks i begge bryster, men især i det ene. Derfor prøver jeg at bøvse hende godt af under måltidet. Om natten ammer jeg hende i sengen liggende, mens jeg om dagen ammer hende siddende. Hun vil ikke tage sut.

Skal jeg give hende mere mad om natten? Er hun slet ikke rigtig sulten hele morgenen og formiddagen? Eller skal jeg holde ud og håbe, at hendes rytme snart ændrer sig?

Jeg håber meget, du kan hjælpe med et par ideer eller gode råd!

Med venlig hilsen
En meget udmattet nybagt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Urolig baby - refluks? spændinger?

Hej Helen :-) Jeg har skrevet til dig tidligere angående min datter på (nu)...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Baby vrider og strækker sig

Hej Helen Min datter på 5 uger vrider og strækker sig både i sine vågne...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2022 | Diverse | 1 mdr.

Mavekneb hos baby

Hej Helen Tusind tak for dine forrige svar på mine mange spørgsmål. Nu søger...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 0 mdr.

Hvordan får vi den bedste søvnstart med en nyfødt

Kære Helen Vi skal have lillebror i starten af februar og der er flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Udvikling | 1 mdr.

Mavetræning og lignende med baby

Hej Helen Ja, selvom jeg anser mig selv for at være rimelig fornuftig og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vådservietter baby

Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.

Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.

Overvej også, om...

Læs mere i Babylex

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce