Annonce

Annonce

Brev:

Udmattende morgener


26. maj 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Udmattende morgener

Kære Helen

Vi har en fantastisk dejlig lille pige på næsten 7 uger med et godt sovehjerte, god appetit og bare et generelt godt humør og stille sind.

Desværre har der den sidste uges tid tegnet sig et lidt uheldigt mønster hvad angår amning og søvn hver morgen og formiddag, som jeg håber, du kan hjælpe med!

Hun er begyndt at sove igennem natten og sover nogle nætter fra sin sidste amning om aftenen omkring kl. 21 helt indtil kl. 2. Derudover plejer hun at vågne omkring kl. 4-5 og bliver ammet igen, dog ret kortvarigt, da hun hurtigt falder i søvn igen.

Desværre vågner hun også ofte omkring kl. 5-6 og er i et lidt underligt humør, hvor hun virker for træt til at spise og for sulten til at sove. Hun virker meget sulten, men kløjes hurtigt og voldsomt i mælken, gylper og falder i søvn, efter at jeg har taget hende op og bøvset hende af. Hun får nok lidt indenbords inden da, men det kan ikke være meget og næppe den fede, gode mælk, for hun vågner gerne igen omkring kl. 7-8, er sulten igen, men har igen svært ved at spise (kløjes, falder hurtigt i søvn).

De fleste gange er jeg stået op og har forsøgt at amme hende nedenunder i stuen igen, denne gang siddende, men også her går det galt. Ligesom i sengen prøver jeg at tage hende op, bøvse hende af og bare berolige hende, inden jeg lægger hende til igen, men hun får vist ikke rigtig ...


Annonce

... spist sig mæt. I morges kom det endda til, at hun græd, hver gang jeg lagde hende til, hvilket var dybt hjerteskærende!

Herefter plejer jeg at opgive, berolige hende og putte hende (i barnevognen eller i slyngevuggen). Her sover hun dog kun 40 min til 1 time og vågner hurtigt, bøvser eller prutter og er sulten igen Så prøver jeg igen at give hende mad og så gentages det hele en gang til med endnu en kort, afbrudt og ofte urolig omgang amning og endnu en kort lur på under en time. Det er mildest talt udmattende og frustrerende!

Først efter frokost falder hun til ro, spiser godt og tager to lange lur, gerne på 3-4 timer. Om aftenen er hun aktiv og spiser godt. Jeg forsøger at amme hende cirka hver 3 time for at få bare en lille form for rytme, men forgæves.

Amningen går generelt fint, dog sluger hun en del luft, og jeg har en meget (!!) kraftig nedløbsrefleks i begge bryster, men især i det ene. Derfor prøver jeg at bøvse hende godt af under måltidet. Om natten ammer jeg hende i sengen liggende, mens jeg om dagen ammer hende siddende. Hun vil ikke tage sut.

Skal jeg give hende mere mad om natten? Er hun slet ikke rigtig sulten hele morgenen og formiddagen? Eller skal jeg holde ud og håbe, at hendes rytme snart ændrer sig?

Jeg håber meget, du kan hjælpe med et par ideer eller gode råd!

Med venlig hilsen
En meget udmattet nybagt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. august 2022 | Udvikling | 2 mdr.

Vågentid - 2 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 8 uger gammel. Vi plejer altid at starte med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Hårde putninger

Hej Helen Vi har en dreng på 7 uger, som har været meget svær at putte siden...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Nattesved

Hej Helen. Vores dreng sveder rigtig meget om aftenen/natten i en kort body....

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Tungebånd

Hej Helen, Jeg har observeret at vores dreng har hjerteformet tunge, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Lyserødt udflåd

Hej Helen. For tre uger siden var jeg til tryghedscanning i uge 8. Jeg fik...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce