Annonce

Annonce

Brev:

Amning og flaskegivning - 4 mdr.


1. juli 2016

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Amning og flaskegivning - 4 mdr.

Hej Helen,

Vores søn er blevet 4½ måned gammel. Jeg skal starte på arbejde om 10 dage og min kæreste skal derefter på barsel. Vi har valgt at dele den.

Jeg er ved at blive lidt urolig over hvordan vi skal gøre med amning, modermælkserstatning og grød når jeg skal starte. Jeg ammer ham stadig fuldt ud. Vi er opstartet på at give ham grød. Dette har vi gjort igennem 1 uge. Han er ikke istand til at spise et måltid grød, således at han bliver mæt. Han spiser næsten lige så meget som han plejer når Jeg ammer ham bagefter. Han skal lige lære at åbne munden og synke :)

Jeg vil gerne fortsætte med delvist at amme når jeg starter på job. Men dette er udfordrende da jeg arbejder skiftehold hvor jeg er hjemme på helt forskellige tidspunkter, og i øvrigt arbejder i en skadestue hvor jeg ikke har mulighed for at gå fra for at malke ud i løbet af arbejdsdagen. Jeg vil helst undgå at han får for meget modermælkserstatning da jeg er bange for at han får ondt i maven? Han har ofte fået erstatning når jeg har haft planer og dette har han ikke haft problemer med, ej heller ondt i maven.

Hvordan tænker du at planen kan se ud? Jeg kan slet ikke overskue det. Jeg tænker også på mine bryster der kommer til at føles ubehageligt spændte.

Jeg er også i tvivl om hvordan jeg skal rengøre flaskerne?
Skal de skoldes, steriliseres eller blot i ...


Annonce

... opvaskemaskinen?

Kan han godt tåle at få helt koldt vand fra hanen? Ved ikke hvor følsom de er overfor bakterier de små :)

I forhold til søvnrytme kommer han i seng fortsat mellem 22 og 23 om aftenen. Han falder i søvn med det samme at sover rigtig godt. Jeg vækker ham om morgenen klokken 8. Der er han meget træt og er kun vågen 1 time hvorefter han sover formiddagslur ca 2 timer, nogle gange mindre. Så vækker jeg ham igen. Det vi diskuterer herhjemme er om vi skal vække ham og om han skal før i seng om aftenen. Jeg vækker ham fordi at han ikke skal vende op og ned på døgnrytme. Og fordi at han faktisk sover godt om natten når han kommer i seng ml 22 og 23, Jeg er bange for at ødelægge det.

Han spiser stadig midt på natten, og jeg tænker at hvis han kommer før i seng vil han vågne før på natten for at spise og så får jeg næsten ingen sammenhængende timers søvn. Han sover med det samme om natten efter han har fået mad. Så synes du at vi skal lægge ham før i seng, selvom det andet fungerer, fordi han er så træt om morgenen og også meget træt den sidste time om aftnen? Og skal vi vække ham om morgenen og om formiddagen eller lade ham sove? Resten af dagen Kan vi ikke få en fast rytme. Der er det forskelligt Hvornår han sover. Er det ok??

Undskyld rodet, det afspejler det der er i mit hoved :-)

Tak!

Med venlig hilsen
Malene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og gives f.eks. til kvinder i fødsel. Lattergas virker på den måde at kvinden mærker smerten, men ikke alder sig gå på af den - hun bliver lidt "ligeglad". Det er lidt ligesom at blive lidt fuld og svimmel.

Når masken lægges fra kvinden, så forsvinder virkningen hurtigt igen.

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annoncer

Annonce