Annonce

Annonce

Brev:

Amning i den gale hals


29. maj 2016

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Amning i den gale hals

Hej Helen

Min lille datter på 6 uger ammer fuldt ud - og det går rigtig fint. Hun tager umiddelbart fint på - hun vejede 3147 ved fødslen (hun er født 6 dage over termin) og vejer nu ca 4100.

De sidste 3-4 dage er hun begyndt at kløjs i mælken under amning eller efter amning. Hun hiver selv hovedet væk fra brystet og hiver ligesom efter vejret og hoster og laver synke og opkastningsbevægelser. Det sker ikke ved hver amning - idag skete det imorges og siden da har der i løbet af dagen kun været tendens til det. De øvrige dage er det sket et par gange.

Jeg kan ikke rigtig finde noget mønster i det - det er ikke i starten af amningen - og det er ikke fordi hun sutter overivrig når det sker. Dog kan det virke som om jeg ligesom skal tippe hende lidt for at al mælken løber ned i maven, hvis det giver mening. Desuden er det også sket efter amning - jeg havde hende liggende på mine bøjede ben i næsten lodret stilling efter amning for at bøvse hende af - da hun pludselig fik noget i den gale hals og hostede og lavede opkastningsbevægelser.
Når det sker løfter jeg hende hurtigt op i lodret stilling - og det går rimelig hurtigt over - men det er en ret ubehagelig oplevelse hver gang.

Derudover er hun de sidste 3-4 dage begyndt at gylpe en del. Indtil nu har hun stort set ikke gylpet så det er også helt nyt - men slået nogle kæmpe bøvser og gode prutter.. og det gør hun sådan set stadig. Hun laver flere ret "gode" lorte- og tis bleer i løbet af dagen. Hun gylper ikke lige efter amning - men der kan gå lidt længere tid

Jeg har læst om overproduktion af mælk - og kan se at flere at symptomerne faktisk passer ret godt: - hun gylper meget, hun kløjs i mælken, hun er ofte lidt "oppe at slås" med brystet - især i slutningen af en amning og mest om aftenen, hvor hun hiver i brystvorten, hiver sig af og på og slår med armen på mit bryst, hun har flere lortebleer om dagen (sennepsgul-grønne) og hun prutter en del og arbejder især om natten rigtig meget med maven - med hele kroppen!!

Jeg syntes ikke at hun græder mere end normalen.. men hvad ved jeg som helt ny mor :) - der er for det meste en grund til ...


Annonce

... hun græder.

Dog føler jeg på ingen måde at mine bryster bliver voldsomt fyldte - og jeg har ikke oplevet at mælket sprøjter ud i starten - så jeg er meget i tvivl om det er det der er probemet ? Eller om det er noget fysiologisk hos hende ?

Jeg ammer hende når hun melder sig - om dagen er det ca hver 2. el 3. time indimellem lidt oftere, om aftenen er det lidt oftere - og om natten hver 3-4 time. Mit venstre bryst virker ikke lige så mælkefyldt som det højre, så jeg giver hende for det meste fra det venstre bryst først for at skifte til det højre i samme amning - så hun spiser vel i gennemsnit 10 min fra det venstre bryst og 20 min fra det højre.. sådan ca. men det varierer selvfølgelig noget og indimellem er det også kun det ene bryst pr amning. Og noget af ammetiden er også lidt hygge-sutning vil jeg sige :)

Jeg har desuden haft svært ved at få hende til at sove i løbet af dagen gennem længere tid og hun vil helst falde i søvn på min arm- nogle dage er bedre end andre. Faktisk føler jeg at jeg har hende på armen hele dage. Om natten sover hun for det meste ret fint - dog er der nogle enkelte nætter hvor det tager rigtig lang tid at få hende lagt - men når først hun sover er det nemt at få hende op og amme når hun vil det og ned og sove igen i løbet af natten.

Så mit spørgsmål er:
Hvad mon det skyldes - er det mon overproduktion af mælk... selvom det ikke helt føles sådan, og i så fald hvad kan jeg gøre for at få justeret det til?

Eller skal jeg mon få hende undersøgt hos lægen? (var til 5 ugers undersøgelse for 4 dage siden - inden alt det her startede selvfølgelig - og alt så fint ud der)

Og et sidste spørgsmål - når hun nu gylper så meget - kan hun risikere at blive kvalt i sit gylp om natten når hun sover - hvis hun ikke har hovedet til siden ?

Jeg håber du kan hjælpe mig, jeg syntes det er lidt skræmmende når hun sådan kløjs og bliver også nervøs for at det sker når jeg har lagt hende om natten - og jeg ikke når reagere og få hende op. Desuden bliver jeg bange for om vi kan risikere at hun slet ikke vil kunne få vejret når det her sker..

Tusind tak og de bedste hilsner
EMs mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover min snart 11 uger datter for meget?

Kære Helen Jeg bruger meget tit din brevkasse og derfor er jeg nu nødt til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex

Passiv rygning

Børn som udsættes for passiv rygning har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis og astma.

Børn som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen vil få dårligere lungefunktion.

Risikoen er større jo mere røg barnet udsættes for. Undgå derfor altid rygning i nærheden af børn.

Vær opmærksom på at rygning har betydning, når man taler om vuggedød.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce