Annonce

Annonce

Brev:

Meget varierende appetit og tørst


18. april 2021

Alder:
7 mdr.

Meget varierende appetit og tørst

Hej Helen

Vi har en dreng på 7 mdr som svinger enormt i appetit. Han startede med en FV på 2490 g født 37+0 ved kejsersnit, da flowet i moderkagen var nedsat. Så de første måneder var en kamp med at få ham til at tage nok på. Da han var ca 2 mdr gammel gik han næsten fra den ene yderlighed til den anden og har nu i snit nok taget 250-350 g på hver uge. Han vejer nu 10,8 kg og måler 74 cm. Så en stor dreng.

Han blev ammet til han var 3 mdr og fik mellem 100-250 ml af min udmalkede mælk i døgnet til han var næsten 5 mdr. Vi startede på skemad da han var 4,5 mdr. Han spiser alt han bliver præsenteret for og er også uden besvær gået til mere grov mos moset med gaffel.

Dagens program ser nogenlunde såden ud:

Kl 4-6 får 200 ml erstatning. Spiser meget varierende mængde. Alt mellem 20-200 ml.

Kl 8:30 grød med frugtmos topping. Nogle gange efterfulgt af flaske med 100 ml.

Kl 12:30 grønsagsmos med kød eller øllebrød med frugtmos topping. Nogle gange efterfulgt af flaske med 100 ml.

Kl 16 lidt øllebrød med frugtmos eller købegrød Er altid et lille måltid.

Kl 18:30. Div grønsags/kartoffelmos med kød og en eller anden form for grønsagsbaseret sovs. Fx din peberfrugt sovs eller tomatsovs.

Kl 20:30-21 får 200 ml erstatning. Spiser ...


Annonce

... meget varierende mængde. Alt mellem 40-200 ml.

Morgen/frokost flasken bliver tilbudt hvis han tydeligt er for træt eller overstimuleret til skemad eller hvis væskeindtaget er lille. Men spiser og drikker han fint får han ikke flaske.

Det meste mos og grød er hjemmelavet og tilsat forskellige olier og to skefulde erstatningspulver (dog noget mindre til mellemmåltidet om eftermiddagen).

Hans appetit svinger meget hvilket jeg kan forstå er helt normalt. Dog har det taget lidt tid at slutte fred med det med den start han fik på livet. Når han har meget lidt appetit så drikker han også meget lidt. Holder meget igen på morgenmad og frokost i håb om han vil have lidt flaske. Det lykkes dog sjældent selvom han måske kun har fået 0,5 dl grød eller mos. Han bliver tilbudt vand af tudekop til alle måltider og drikker fint når appetitten er der. Viser tydeligt hvis han ikke er tørstig. Bliver også tilbudt vand efter lur og inden putning.

Når appetitten og dermed tørsten er lille er urinen sparsom og mere mørkfarvet. I min verden tydeligt tegn på for lidt væske. Han får laktulose og det fungere fint, men afføringen bliver også mere hård i perioder med mindre væske.

Kan du give et godt råd til hvad vi skal gøre for at få mere væske i ham?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre rytme del 3

Hej igen UNDSKYLD jeg glemte et vigtigt spørgsmål :) I forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre søvnrytme del 2

Hej Helen Tak for dit hurtige og gode svar. Det er virkelig fedt med input....

Læs hele brevet og Helens svar


5. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre soverytme ifm dagpleje

Hej Helen Min dejlige dreng begynder indkøring i dagplejen om ca. en måned....

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Skemad og modermælkserstatning

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring hvordan en rutine for vores 5...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppige natamningen

Hej Helen Tak for dit seneste brev. Vi er begyndt at øge hendes indtag af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce