Annonce

Annonce

Svar: Ung mor - 12 mdr.


20. februar 2004

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Rikke

Et stort tillykke med din søn, hvor er det dejligt at du har fået ham i så 'ung' en alder:o)

Ved du hvad, folk har så mange fordomme og kommentarer om alt muligt og dem møder man uanset om man er en ung mor, eller bare har et barn der skiller sig ud fra mængden. At have et barn indbyder ofte til kommentarer fra folk uanset, hvordan situationen er.

Som du beskriver det så elsker I jeres søn og I har det godt. Bliv ved med det og prøv at overhøre de ting der bliver sagt. Vær ærlig og sig at du er glad for dit valg, at det også har positive sider at være ung, når man får et barn og at din barn er et rigtigt ønskebarn. Førhen i tiden var det jo meget normalt at få børn i din alder og jeg vil tro at mange af dem, der kommer med kommentarer, selv har haft unge forældre.

Du skal ikke være ked af at du kun har kontakt til to af dine gamle veninder. Når man får børn sker der en ændring i ens liv og de rigtige venner er dem man kan se en gang hver ½ år, når ...


Annonce

... man endelig har tid i kalenderen og så tale sammen som var det igår man mødtes. Forståelsen er naturligvis større hvis vennekredsen også har børn.

Er den mødregruppe du er i for unge mødre? Jeg ved at man i flere sundhedsplejerske grupper søger at lave mødregrupper netop for unge mødre, for at man her igennem kan finde støtte hos nogle der er ligeværdige. Du kan høre din sundhedsplejerske om muligheden for dette.

Du kan også begynde at gå til noget babysvømning eller noget mor-barn-gymnastik, hvis det interesserer dig. Mange steder tilbyder man også babybio, hvor man kan gå i biografen med sit barn. På den måde kan du komme lidt ud og møde andre mennesker.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Der er jo også den mulighed at du enten via nettet eller gennem avisen sætter en annonce i, hvor du søger en anden ung mor. I kunne tage en tur i zoologisk have sammen, på cafe sammen osv.

Jeg håber at du finder nogen, men spørg din sundhedsplejerkse, måske kan hun formidle en kontakt:o)

Fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annoncer

Annonce