Annonce

Annonce

Svar: Jeg vil gerne tabe mig - 11 år


23. juni 2004

Kategori:
Alder:
11 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Daniel

Hvor er det fint at du skriver til mig:o)

Ud fra din beskrivelse, så passer din vægt faktisk nogenlunde til din højde. Du ligger en lille smule over gennemsnittet, men ikke meget. Hvor meget du skal tabe dig af hænger således også af hvordan du er bygget. Vi ser jo alle forskellige ud, nogle har kraftigere knogler og andre er mere spinkle, så derfor kan din vægt sagtens være i orden.

Hvis du virkelig gerne vil tabe dig, så vil det ikke være mere end 2-4 kg og du skal også tænke på at du stadig vokser i højden. Derfor vil det være en god idé at du ikke går på en kur eller diæt, men i stedet forsøger at bibeholde den vægt du har imens du vokser i højden.

Når man vil tabe sig eller helst ikke blive tykkere, så er det vigtigt at man tænker over hvad man spiser. Vi har allesammen brug for f.eks. fedt og sukker, men ikke i for store mængder. Samtidig er det også vigtigt at man får masser af motion.

Måske har du set i fjernsynet at sundhedsstyrelsen i øjeblikket reklamerer for at man rører sig 30 minutter hver dag og det er en rigtig god idé. Det er i det hele taget vigtigt at være i bevægelse, f.eks. er det bedre at gå og cykle i stedet for at blive kørt eller tage bussen, det er bedre at stå op og tale i telefon end at sidde ned og tale i telefon, det er bedre at gå hen til sine kammerater i stedet for at ringe til dem osv.

Derudover så er det naturligvis en rigtig god ...


Annonce

... idé at du dyrker en eller anden form for motion,- hvad du nu kan lide. Det kan være holdsport som f.eks. fodbold eller håndbold, men det kan også være ting som du kan gøre selv, f.eks. løbe på rulleskøjter eller skateboard.

Tænk på hvad du spiser. Du skal spise masser af grøntsager og frugt i løbet af dagen, du skal spise pålæg uden store mængder fedt, spare på smør/margarine på brødet, undgå remoulade/mayonaise/dressing med et højt fedtindhold (man kan købe fedtfri), undgå grillmad stegt i friture, pizza med fed ost osv. Det er også en rigtig dårlig idé at spise slik, chips og drikke sodavand. Drik i stedet en masse vand.

Det er rigtig godt at du har lyst til at tabe dig og er opmærksom på din vægt, men det kan være svært at klare selv. Det er jo nok dine forældre som køber ind og et eller andet sted er du jo nødt til at spise, hvad der er i køleskabet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes derfor du skal snakke med dine forældre om at du gerne vil holde din vægt og de må hjælpe dig.

Hvis du har mod på det, så er der også en sundhedsplejerske ansat på din skole. Nu holder skolen selvfølgelig sommerferielukket, men hun er stadig på arbejde og sidder i sundhedsplejen i kommunen. Hvis du har nogle af dine papirer fra skolen, så kan du sikkert se hvad hun hedder og du eller dine forældre kan ringe til kommunen og hun kan snakke med jer om, hvad der vil være godt for dig.

Fortsat held og lykke med det hele:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annoncer

Annonce