Annonce

Annonce

Svar: Kravler som en abe


3. januar 2020

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor til den lille guldklump

Hvor er det dejligt at jeres dreng er så godt igang motorisk og både kravler, rejser sig og er begyndt at tage de første skridt ud i verden på egen hånd. Super godt!

Nogle børn kravler skævt. De strækker ligesom det ene ben og bruger dette ben til at skubbe fra med.. og det kan godt ligne en abe eller ligne lidt rejehop... Hos de fleste børn, er det helt uden betydning - og jeg hæfter mig ved, at du fortæller, at din dreng godt kan kravle rigtigt. Han har faktisk kravlet helt normalt til at starte med, men foretrækker nu den skæve måde, fordi det måske opleves hurtigere for ham...

Du må gerne hjælpe ham med at få begge ben med sig, evt. manuelt gå ind og rette på hans stilling, når han kravler, eller du kan forsøge at kravle rundt på gulvet sammen med ham, for at han på den måde måske spejler sig i dig og det du gør - og igen vil gå tilbage til at kravle rigtigt. Men hvis han ikke vil det eller ikke gør det, så skal du ikke kæmpe med ham om det. Tag endelig ikke glæden ved bevægelse fra ham :)

Når det er vigtigt, at børn kravler i krydsmønster, altså bruger skiftevis højre ben og venstre arm og omvendt, så er det fordi barnet her bruger ...


Annonce

... begge hjernehalvdele. De to hjernehalvdele træner derfor at arbejde sammen og det er vigtigt for senere at kunne regne, læse, skrive :) Når det så er sagt, så er der masser af børn, som helt springer kravlestadiet over og i stedet rejser sig op og går - og hvis det sker, så skal man blot sikre sig, at barnet lærer at kravle senere hen. Det er altså ikke sådan, at løbet er kørt, hvis barnet ikke gør det i den rigtige rækkefølge... :)

Da din dreng er begyndt at rejse sig og gå rundt, så prøv at lægge mærke til, hvordan han bruger sine ben her. Hvis han går fint rundt, støtter på begge ben og ikke her ligesom "hænger med højre ben", så lyder det umiddelbart ikke som om, at du skal være bekymret. Oplever du derimod, at han har problemer og også her finder løsninger, som virker lidt "alternative", når han bevæger sig rundt, rejser sig, sætter sig, så kan det være en god idé at få ham undersøgt at læge og/eller fysioterapeut. Jeg kan naturligvis ikke udelukke, at der kan være en fysiologisk forklaring og er du i tvivl er det altid godt at få det undersøgt en ekstra gang :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Rigtig godt nytår!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Bæredygtigt dansk design

Wood Mini+
Er designet så den kan følge barnet fra babytiden og frem til barnet er omkring 9 år. Begynd med Mini+ som en tremmeseng med flere praktiske indstillinger. Derefter kan Mini+ ombygges til en lille seng med eller uden rygstykke, og senere hen kan siderne på den lille seng ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

27. marts 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Pludrer ikke og griner ikke med lyd

Hej Helen Jeg har de sidste par dage fået en stigende bekymring vedr. min...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Udvikling | 9 mdr.

Motorisk udvikling - pige 9,5 måned

Hej Helen Vores pige bliver snart 10 måneder, og jeg har i den forbindelse...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2020 | Udvikling | 12 mdr.

Faste rammer for et barn på 1 år

Hej Helen Man hører jo, at børn har behov for faste rutiner. Vi er i tvivl...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2020 | Udvikling | 12 mdr.

Hvor meget skal man tumle?

Hej Helen Vi er i tvivl om hvornår mængden af tumling er nok. Du plejer at...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2020 | Udvikling | 6 mdr.

Seperationsangst 6,5 måneder?

Kære Helen Tak for dit svar, du sendte mig sidst! Jeg har nu endnu et...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce