Annonce

Annonce

Natamning


1. februar 2022

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om dagen og også kunne drikke vand af kop - samtidig med at det ammes - og gradvist kan mælken midt nat derfor undværes.

I takt med at barnet bliver ældre, vil ...


Annonce

... antallet af amninger naturligt skulle skrues ned - og ofte er det amningen midt nat, som trappes ud først. Hvis du ammer meget om natten, så er der risiko for, at mælken fylder så meget, at dit barn ikke kan spise tilstrækkeligt med skemad i løbet af dagen.

Når det lille barn vågner for at die om natten, så læg barnet til brystet uden at lave for meget uro. Prøv at holde lyset dæmpet og kan du ligge ned at amme, vil det ofte være godt. Skift også kun dit barn, hvis der er afføring. En tissetår kan de fleste bleer godt suge og samtidig holde barnet tør. Prøv fra starten at vænne dit barn til, at det er om dagen, at I er aktive og om natten bør I sove.Annoncer

Sponsorerede artiklerSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce