Annonce

Annonce

Natamning


1. februar 2022

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om dagen og også kunne drikke vand af kop - samtidig med at det ammes - og gradvist kan mælken midt nat derfor undværes.

I takt med at barnet bliver ældre, vil ...


Annonce

... antallet af amninger naturligt skulle skrues ned - og ofte er det amningen midt nat, som trappes ud først. Hvis du ammer meget om natten, så er der risiko for, at mælken fylder så meget, at dit barn ikke kan spise tilstrækkeligt med skemad i løbet af dagen.

Når det lille barn vågner for at die om natten, så læg barnet til brystet uden at lave for meget uro. Prøv at holde lyset dæmpet og kan du ligge ned at amme, vil det ofte være godt. Skift også kun dit barn, hvis der er afføring. En tissetår kan de fleste bleer godt suge og samtidig holde barnet tør. Prøv fra starten at vænne dit barn til, at det er om dagen, at I er aktive og om natten bør I sove.Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce