Annonce

Annonce

Brev:

Putning, vågner mange gange og meget morglad


3. januar 2020

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Putning, vågner mange gange og meget morglad

Kære Helen

Vores dreng A er nu blevet 16 måneder. Han er en meget glad dreng, der går rundt, siger flere og flere ord og generelt trives. Han er ekstremt glad for sin dagpleje, hvor han startede, da han var ca 10 måneder. Jeg startede på job, da han var 8 måneder, hvor min mand tog barsel, inden han også startede på job, da A var blev 11 mdr.

A blev ammet indtil han ca var 10 mdr, og det stoppede naturligt. Han fik siden flaske til at sove på, hvor vi langsomt har trappet ned på mælkpulveret, indtil her i juleferien, hvor vi droppede den helt - det var uproblematisk.

Siden ca september har A været ekstremt morglad. Så morglad at far ikke har kunne putte siden oktober. Og i en periode kunne jeg ikke forlade lokalet uden, at han blev helt ulykkelig. Det går dog bedre, men han er fortsat meget opmærksom på, hvor jeg er. Og selvom han og far er midt i en god leg eller bog, kan han pludselig finde på at rejse sig op for at gå ind til mig med bogen. Nu er det langsomt blevet bedre, men han er også begyndt at være meget opmærksom på, hvis far går, og reagerer på det ved at blive ked af det. Vi prøver begge at huske på at sige til ham, hvis vi går og fortælle, at vi kommer tilbage. Det hjælper lidt.

Far har intet problem med at putte, hvis jeg ikke er hjemme. Far kan dog stadig ikke putte, når jeg er der. Vi har forsøgt nogle få gange, men A bliver helt ulykkelig og skriger og skriger, så vi dropper det hurtigt igen, da vi ikke tænker, det har en positiv effekt Og bare gør situationen værre. Så hellere vente til A er klar. Han er nogle gange begyndt at kalde på far under putning, og så har jeg fået far til at komme ind og være med til at putte.

Vi har altid puttet A i hans egen seng, og den blev flyttet ind på hans eget værelse, da han var ca 10 måneder. Normalt har putning været nemt og hurtigt, men i løbet af efteråret er det blevet mere og mere vanskeligt. Han skal nu have en hånd nede i sengen, som han nusser uafbrudt, indtil han sover helt, hvor man så skal liste hånden ud. Tidligere havde han en putteklud, men den bruger han ikke mere. Vi har prøvet med forskellige ...


Annonce

... bamser uden held.

De sidste par uger har det taget op mod en time, før han er faldet i søvn. Han er tydeligt træt, når vi lægger ham. Vi har fast ritual med at sige godnat til de forskellige dyr, før vi går ind på hans værelse. Han er altid meget glad for at skulle i seng og siger tydeligt ja, når vi spørger, om vi skal sige godnat. Der er ingen gråd. Vi putter typisk ved 19-tiden, men tager som regel udgangspunkt i hans træthed, hvis han er meget træt, kan det være allerede 18:30 eller tættere på 19:30/20, hvis han virker friskere. Også afhængig af hans middagslurs længde. Han sover godt i dagplejen normalt omkring 2 timer fra ca 11:45-13:45, men hele ugen op til jul sov han 3 timer 11:45-14:45.

Han har hele efteråret også haft problemer med væske på ørerne, inkl. en dobbelt mellemørebetændelse inden jul, og vi skal have tjekket ørerne igen her i det nye år. Vi har hævet den ene ende af sengen og senest også forsøgt med en pude, så han ligger højere med hovedet.

Store dele af november og hele december måned vågnede han typisk efter to timers søvn og nogle gange tidligere, så jeg måtte ind og nusse, give sutten eller andet for at få ham til at sove igen. Omkring kl 10-11 vågnede han typisk så meget, at vi var nødt til at tage ham med ind i vores seng, og jeg måtte gå i seng, så han kunne falde i søvn igen. Hele tiden - og det meste af natten - nusser han min hånd eller arm - eller fars/os begge.

Den lange putning og de mange opvågninger efter en time til to timers søvn, som jeg alene må stå for, da far desværre kun fremkalder gråd, er efterhånden ved at slide lidt på mig. Plus at han jo kommer ind i vores seng hver aften/nat, så der har jeg heller ikke fuld søvn eller ro.

Vi har forsøgt med bad om aftenen, men tit er han så træt, at det ikke kan nås efter maden. Og vi har også forsøgt med aftengrød, men ofte har vi nærmest kun rejst os fra aftensmaden, før vi går igang med at tage nattøj på. Han spiser godt om end mere og mere selektivt.

Håber min beskrivelse kan give et billede af vores situation, der kan lede til gode råd. På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Emilie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. september 2020 | Diverse | 15 mdr.

Vuggestuestart - 15 mdr.

Hej Helen. Så har vi brug for dit råd igen:) Denne gang om et ret følsomt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2020 | Udvikling | 15 mdr.

Spise med ske og gaffel - 15 mdr.

Hej Helen Min datter er godt 15 måneder og spiser rigtig fint med mad (for...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Udvikling | 14 mdr.

Motorisk og sproglig udvikling 14 måneder

Kære Helen, Så må jeg trække lidt på din erfaring igen 😊 Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn 15 måneder

Kære Helen. Vores dreng har altid sovet rigtig godt om dagen og meget...

Læs hele brevet og Helens svar


15. september 2020 | Sovevaner | 16 mdr.

Putteritual med gråd varer op til 2 timer

Hej Helen, Vi skrev til dig for to uger siden pga udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce