Annonce

Annonce

Svar: Fra tudkop til almindelig kop/glas


20. maj 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit fine spørgsmål om overgangen fra tudkop til kop/glas :)

Jeg tror måske du har ret i, at I har ventet lidt for længe med at fjerne tuden fra koppen, og jeres datter er derfor tydeligt mere interesseret i at undersøge, hvordan koppen egentlig fungerer end hun er i at drikke... Og spørgsmålet er derfor, om I måske bliver nødt til at købe en ny kop til hende...

Hun må naturligvis gerne drikke af et glas, som I gør, hvis hun virker til at kunne håndtere dette. Hun behøver ikke en særlig kop eller en kop til børn, hvis et almindeligt drikkeglas fungerer.

De fleste børn har lettest ved at gå fra tudkop til en kop med to hanke, og de lærer hurtigt, når man siger "to hænder, brug to hænder skat" eller lignende, at de netop skal holde koppen i hankene og føre den til munden med begge hænder. Det giver lidt mere kontrol og sikrer, at størstedelen af vandet kommer i munden.

Det er straks lidt sværere, hvis der kun er en hank, fordi ...


Annonce

... koppen så hurtigt svinger, når de fører den til munden, og derved spilles let en stor del. Det kan være både frustrerende, men kan også gøre, at det så netop pludselig bliver interessant at undersøge, hvordan vand kan spilles, og derfor svinges koppen ekstra eller vendes på hovedet, så det pludselig bliver til en leg... Når det så er sagt, så er der naturligt også mange børn, som fint mestrer at drikke af en kop med en enkelt hank :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Og så er der også mange børn, som drikker rigtig fint af et glas eller af en kop lavet af melamin eller feks. af silikone eller bambus. Der er de sidste år kommet nogle rigtig fine kopper på markedet, som både er miljøvenlige og som også passer til børnehænder i størrelsen.

Så.. jeg tænker altså, at I skal forsøge med en kop eller glas i stedet for den nuværende tudkop, så I fjerner fokus fra tudkoppens nye funktion og i stedet giver hende en ny kop/glas, som måske kan gøre, at hun så kan koncentrere sig lidt mere om at drikke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

2. marts 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Babygynge - hvornår

Hej Helen Hvornår må vi bruge en babygynge til vores datter? Hun er nu 4...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2021 | Udstyr | 3 mdr.

Sove på madras i soveværelset

Hej Helen :-) Vi fik for 3 måneder siden en dejlig lillebror. Både storebror...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2020 | Udstyr | 0 mdr.

Slyngevugge og anbefalinger

Hej Helen, Hvad er din holdning og anbefaling i forhold til en slyngevugge?...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2020 | Udstyr | 7 mdr.

Baby og cykel - hvornår?

Kære Helen, Hvornår må baby være med på korte cykelture i babysæde? Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2020 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj til lur

Hej Helen. Jeg synes det er svært at vurdere hvor meget eller hvor lidt tøj...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce