Annonce

Annonce

Svar: Fra tudkop til almindelig kop/glas


20. maj 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

Tak for dit fine spørgsmål om overgangen fra tudkop til kop/glas :)

Jeg tror måske du har ret i, at I har ventet lidt for længe med at fjerne tuden fra koppen, og jeres datter er derfor tydeligt mere interesseret i at undersøge, hvordan koppen egentlig fungerer end hun er i at drikke... Og spørgsmålet er derfor, om I måske bliver nødt til at købe en ny kop til hende...

Hun må naturligvis gerne drikke af et glas, som I gør, hvis hun virker til at kunne håndtere dette. Hun behøver ikke en særlig kop eller en kop til børn, hvis et almindeligt drikkeglas fungerer.

De fleste børn har lettest ved at gå fra tudkop til en kop med to hanke, og de lærer hurtigt, når man siger "to hænder, brug to hænder skat" eller lignende, at de netop skal holde koppen i hankene og føre den til munden med begge hænder. Det giver lidt mere kontrol og sikrer, at størstedelen af vandet kommer i munden.

Det er straks lidt sværere, hvis der kun er en hank, fordi ...


Annonce

... koppen så hurtigt svinger, når de fører den til munden, og derved spilles let en stor del. Det kan være både frustrerende, men kan også gøre, at det så netop pludselig bliver interessant at undersøge, hvordan vand kan spilles, og derfor svinges koppen ekstra eller vendes på hovedet, så det pludselig bliver til en leg... Når det så er sagt, så er der naturligt også mange børn, som fint mestrer at drikke af en kop med en enkelt hank :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Og så er der også mange børn, som drikker rigtig fint af et glas eller af en kop lavet af melamin eller feks. af silikone eller bambus. Der er de sidste år kommet nogle rigtig fine kopper på markedet, som både er miljøvenlige og som også passer til børnehænder i størrelsen.

Så.. jeg tænker altså, at I skal forsøge med en kop eller glas i stedet for den nuværende tudkop, så I fjerner fokus fra tudkoppens nye funktion og i stedet giver hende en ny kop/glas, som måske kan gøre, at hun så kan koncentrere sig lidt mere om at drikke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce