Annonce

Annonce

Svar: Sove i klapvogn på rejse


18. maj 2023

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Marie

Tak for dit brev - det lyder rigtig dejligt med sommer i Tyrkiet :)

Ja, I kan godt lade jeres dreng sove i klapvognen, når I er af sted - det vil gøre det noget lettere for jer på feriestedet, og I vil netop få mulighed for at komme omkring, så I ikke er tvunget til at være på jeres hotelværelse eller i en lejlighed hele dagen.

Når du vælger en klapvogn, der kan lægges ned, og hvor du tilmed medtænker affjedring osv. så er der ikke nogen problemer i, at jeres dreng sover i den på ferien. Han vil jo ikke ligge i den hele tiden, men vil naturligt også være på jeres arm, sidde på jeres skød, ligge på et tæppe osv. Så han får naturligt stadig mange stillingsskift i løbet af dagen, hvilket vil være godt og rart for ham.

Du kan godt medbringe en klapvogn hjemme fra, og de fleste flyselskaber tillader, at man medbringer en klapvogn, uden at det koster ekstra. Det er dog ikke alle flyselskaber, så det vil være en god idé, at du lige tjekker op på reglerne for jeres flyselskab, og om I skal betale for det.

Der findes klapvogne, som er så små og kompakte, at de kan medbringes i kabinen på flyet og tæller som håndbagage. Det kan være super smart, især hvis man f.eks. skal skifte fly og har en mellemlanding undervejs, hvor man bevæger sig rundt i lufthavnen og måske skal gå fra den ene ende til den anden... Så når du køber en klapvogn, så undersøg markedet, så du ikke kun kikker på komfort (selvom det er vigtigt;)), men også kikker på, om klapvognen overholder de fleste flyselskabers mål for håndbagage.

Du skal også tjekke op på, hvordan reglerne er for brug af klapvogn i lufthavnen. Der er nemlig lidt forskellige regler for, hvorvidt det er tilladt at tage en klapvogn med ud til gaten:

- På Københavns lufthavns hjemmeside oplyses det, at det som udgangspunkt er muligt at tage en paraplyklapvogn med gennem sikkerhedskontrollen og ud til gaten, men at flyselskaberne har forskellige regler for, hvor stor klapvognen må være. De skriver også, at klapvognen skal have påført et særligt bagagemærke, som ikke kan printes, men som man får i de manuelle check-in skranker.

Hvis klapvognen skal sendes med som bagage, så anbefales ...


Annonce

... det, at man lejer en Airshell (se airshells.com), der er en blød kasse, som du lægger klapvognen ned i. Klapvogne i Airshells sendes som Odd Size bagage.

I Københavns lufthavn er det muligt at låne en klapvogn. Den kan hentes umiddelbart efter sikkerhedskontrollen, men de findes ofte overalt i lufthavnen, og ser man en ubrugt klapvogn stå et sted, er man altid velkommen til at benytte den.

- I Billund lufthavn er det ikke tilladt at medbringe klapvogn gennem security. I stedet kan man benytte lufthavnens gratis klapvogne, som man finder lige efter sikkerhedskontrollen.

De skriver også, at du kan medsende klapvognen som bagage. Du kan købe en klapvognspose i deres Square kiosk i check-in området, eller du kan leje en Airshell, og den skal afleveres som Odd Size bagage.

At klapvogne skal sende som Odd Size bagage betyder, at de ofte skal afleveres et andet sted end den øvrige bagage.

Du kan finde oplysningerne på lufthavnens hjemmesider, det gælder også, hvis du rejser fra en anden lufthavn i Danmark:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Derudover, så er der naturligvis også den mulighed, at du lejer en klapvogn på jeres rejsemål. Hvis I flyver direkte til og fra, uden mellemlandinger osv. så kan det nogle gange være en god idé f.eks. at have jeres dreng i en bæresele eller lignende, når I er i lufthavnen og bruge den klapvogn, som du kan låne gratis der. Det er dog ikke sikkert, at du kan finde en klapvogn i lufthavnen i Tyrkiet, når I skal rejse hjem.

Alt efter hvordan I skal bo, så kan det være en god idé at undersøge, om hotellet tilbyder, at man lejer klapvogn - det skal normalt bestilles hjemmefra. På den måde er I også sikre på, at der er en klapvogn til jer, når I kommer frem.

Derudover skal du naturligvis også medtænke, hvordan gader, fortove osv. er på jeres feriested - det er ikke alle steder, at man kan bevæge sig rundt med en klapvogn i gader og stræder.

En klapvogn med en stor kaleche er også godt, så den skygger og beskytter mod solen, måske er der behov for en ekstra lille parasol eller solskærm på vognen.

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god ferie, når I kommer så langt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

28. januar 2024 | Transport og ferie | 10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Transport og ferie | 4 år, 1 mdr.

Ferie med børn

Kære Helen Vi er min mand, jeg, vores datter på 4 og dreng på 7 måneder på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce