Annonce

Annonce

Svar: Rysteture i kroppen


14. januar 2021

Kategori:
Alder:
4 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M.

Tak for dit brev og velkommen tilbage, dejligt at høre fra dig igen - og jeg beklager den længere svartid, der er i øjeblikket, der kommer rigtig mange spørgsmål :)

Det lyder for mig som om, at jeres datter har lavt blodsukker. Det der også kaldes hypoglykæmi, og symptomerne på dette kan netop være rysten (du kan mærke, at hendes hænder ryster, ligesom hun selv kan mærke, at hun ryster). Hun vil også kunne fornemme en indre uro, ligesom hun vil være sulten, og jeres datter spiser jo rigtig meget, når hun vågner om morgenen. Ofte vil man også se, at barnet sveder, hun kan have et sløret syn, virke bleg, have en hurtig puls og hjertebanken. Det forsvinder normalt meget hurtigt efter at have fået noget at spise.

Det er vigtigt, at I giver jeres datter et godnatmåltid. Det skal være noget, som giver mæthed, og som stabiliserer blodsukkeret over nogle timer, så det kan være f.eks. en portion havregryn med mælk, lidt grød, et stykke rugbrød med banan eller en klapsammen mad med en frikadelle eller lignende rest fra aftensmaden.

Det vil også være rigtig godt, at I giver hende lidt grove snacks ved sengekanten, som hun kan tage om natten, hvis hun vågner og oplever, at hun ryster og har det lidt skidt. ...


Annonce

... Det kan igen være lidt groft brød - klapsammenrugbrød eller måske lidt knækbrød eller en grovbolle. Hun må også gerne have et glas juice eller saftevand stående. Det kan også være en idé med lidt druesukkertabletter, som hun kan sutte/spise... det kan du også prøve at give hende om morgenen, når hun vågner, og før hun står op, for at se om det hjælper.

Man kan godt have lavt blodsukker uden at have sukkersyge (diabetes), men der kan godt være en sammenhæng - og det synes jeg, I skal have med i jeres tanker. Jeg tænker også, at det vil være relevant, at I kontakter jeres læge igen, for det er naturligt vigtigt at udelukke sukkersyge.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Hvis jeres datter har sukkersyge, så vil hun sandsynligvis virke meget tørstig, og hun kan også virke sulten. Hun kan have problemer med at holde sin vægt, og hun vil sove uroligt, kunne virke meget træt og også sløv, ligesom hun også let kan blive irritabel... Tegn på sukkersyge kan også være, at hun tisser meget og hyppigt..

Så det er rigtig godt du skriver, for det er ikke nogle symptomer, som man bare skal lade være med at reagere på - derfor synes jeg, at I skal kontakte jeres læge igen, og jeg håber, at du her er hjulpet lidt videre på vej :)

Rigtig god bedring med hende!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

25. februar 2021 | Sygdom | 2 år, 8 mdr.

Tæt i næse

Kære Helen. Vi har de seneste måneder kæmpet meget med vores datter´s næse,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2021 | Sygdom | 11 mdr.

Syg efter dagplejestart

Hej Helen. Jeg har haft glæde af dine breve ang. Min datters spisning, men...

Læs hele brevet og Helens svar


26. januar 2021 | Sygdom | 3 mdr.

Gylp og afføring gør ham meget træt

Kære Helen, Vores søn på knap 3,5 måned døjer rigtig meget med gylp (han...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sygdom | 6 mdr.

Min søn på 6 måneder vil ikke spise

Kære Helen Tak for en rigtig god og hjælpsom brevkasse - her har jeg brugt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sygdom | 9 mdr.

Sygdom og manglende appetit - 9 mdr.

Hej Helen. Som jeg før har haft skrevet til dig, har vores datter haft...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce