Annonce

Annonce

Brev:

Vredesudbrud hos snart 3 årig


15. januar 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Vredesudbrud hos snart 3 årig

Hej Helen

Jeg er ny herinde, og håber så inderligt at du kan hjælpe vores med vores datter.

Vi har en dejlig pige på 3 år til februar, som i de sidste par måneder er begyndt at få nogle voldsomme vredesudbrud. Derudover gider hun pludseligt ikke i vuggestue, og har meget fokus på det som hun ikke kan og vil være være "lille igen". Hun har også fået et voldsomt behov for at bruge sutten, og vi er desværre startet forfra med at skære helt ned på den. Vi står også i den heldige situation at mor er gravid med no.2, men desværre har haft mange gener. Så vores datter har i lang tid "fravalgt" mor, og det var kun mig som duede. Det er dog heldigvis ved at vende nu, men det har været en lang sej kamp. Vi har ikke fortalt hende at hun skal være storesøster, men hun har bemærket at mor sov meget.

Hun har altid været glad, og godt lide at komme i vuggestue og god til at lege med de andre børn, og der har aldrig været de store udfordringer. Pædagogerne har haft fat i os for et par måneder siden, da de synes hun reagerede meget voldsomt. Da der begyndte at komme COVID-19 restriktioner, ramte det hende hårdt at rutinen blev brudt, og der var færre børn mv. Hun skulle starte i børnehave i december, men det er blevet udskudt af flere omgange, og skal starte til februar. Så vi har introduceret hende for børnehavestarten af flere omgange, og så trukket i land igen. Det er desværre rigtigt øv, for vi har kunne se at hun glædet sig.

Det barn hun skal starte og følges med i børnehaven bliver passet hjemme indtil de starter., så hun har været den store på stuen i noget tid, og siger at hun keder sig meget. Hun har været på besøg hos børnehave og er virkelig glad for det, men der er også meget nyt. Hun er opsøgende på de store børn, og er en nysgerrig i det hele taget. Hun er også godt med sprogligt, men formår ikke at ...


Annonce

... sætte ord på de store følelser endnu. Hun er lidt en forsigtig per på det fysisk leg, men pædagogerne siger hun er meget social intelligent, og forstår samspillet med de andre børn og de voksne. Hun kan godt lide at drille de voksne.

Hun har dog har haft voldsomme vredes udbrud, så meget at vi flere gange er blevet bedt om at hente hende. Det har været små ting som har væltet læsset fuldstændigt for hende (dele legetøj med andre børn mv), og hun har til tider slået sit hoved i gulvet flere gange, for at blive endnu mere ked af det. Vi har fortalt hende, at hun godt må blive sur, men aldrig slå hovedet i gulvet. Det er heldigvis blevet bedre, men hun kan stadig få de voldsomme udbrud, og når hun er i det, er det som hun ikke kan tales til fornuft. Vi sidder ved siden af, og spørger om vi må hjælpe, eller om vi kan gøre noget andet. Vi prøver at aflede hendes opmærksomhed, så hun ikke når at "tænde af" men det er ikke altid det virker. Det som altid virker nu, er at hvis hun får sutten - og det er fuldstændigt uholdbart. Vi har prøvet at lade hende blive sur, og "rase" af, men det er for meget, hun skriger og raser og kan sagtens blive ved i op til 25 minutter. Det eskalerede i juleferien, hvor vi ville skære ned på sutten, men det endte vi med at opgive fordi hun altid var i dårligt humør/ked af det, og ellers endte med at blive ekstremt sur. Vi endte med at udskyde sutteprojektet, fordi hun helt åbenlyst har brug for meget tryghed lige her og nu. Børnehaven har gjort det ret tydeligt at de mener hun skal stoppe med den nu, men det virker galematis bare at gennemtrumfe det sådan som tingene er nu.

Så mit spørgsmål er hvordan håndterer vi hendes vredes udbrud? og hvordan får vi hende vænnet af med sutten, uden at vrede overtager fuldstændigt?

Sikke en lang smøre!

På forhånd tak

Hilsen
De trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. marts 2021 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Rettidig omhu ift. at undgå natamning i lang periode

Kære Helen Jeg venter barn nr. 2 og har i den forbindelse nogle spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Er det tid til potte træning?

Kære Helen, Jeg er mor til en dejlig dreng på 2 år og 10 måneder. Det skal...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2021 | Sygdom | 2 år, 8 mdr.

Tæt i næse

Kære Helen. Vi har de seneste måneder kæmpet meget med vores datter´s næse,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2021 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Manglende fokus

Hej Helen Vi skriver til dig angående vores søn på 2,5 år. Vi oplever...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2021 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Søvn og familieforøgelse

Kære Helen Det er ved at være meget længe siden, at jeg har haft brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce