Annonce

Annonce

Svar: Gravid igen


30. oktober 2015

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maries mor

Tak for dit brev - og stort tillykke med at I nu venter jer en lille ny:) Det er rigtig dejligt, også selvom I ikke lige havde regnet med, at det skulle være nu.

Som jeg læser dit brev, så er du blevet gravid med spiral. Hvis det er tilfældet, så er det vigtigt, at du kontakter din læge og bliver henvist til en scanning. Det er vigtigt at sikre sig, at alt er som det skal være, og at du ikke har en graviditet uden for livmoderen. Måske har du allerede været i kontakt med lægen?

Lægen eller gynækologen vil også kunne tale med dig omkring dine bekymringer - hvad det vil betyde på sigt og dine bekymringer omkring blodtab i forbindelse med fødslen. Det er to forskellige graviditeter, to forskellige forløb og det er slet ikke sikkert, at det samme sker igen - men det er vigtigt, at du får talt tingene igennem og at du begynder at kunne nyde graviditeten og den lille ny, som er på vej :)

Når man får børn med under 18 måneders mellemrum, så kalder man det pseudotvillinger. og der er naturligt både fordele og ulemper ved at få børn, der aldersmæssigt ligger tæt på hinanden.

Der er noget praktisk i at børnene ligger aldersmæssigt tæt. De har ofte samme legekammerater, de kan gå i samme institution, de kan lege med hinanden, gå til sport og andet samme i fritiden, bruge hinanden rigtig meget i takt med at de vokser op. Det er for mange rigtig dejligt at have en søskende, som de aldersmæssigt er tæt på, fordi man ofte så deler mange ting sammen.

Men det kan naturligvis også nogle gange være svært, for de er jo ikke ens og skal naturligt mødes forskelligt. Og der er ...


Annonce

... naturligt forskel på om man er 1 år eller 2 år osv. Jo yngre børnene er, jo større ved denne forskel naturligt være, jo ældre de bliver, jo mere vil aldersforskellen udligne sig.

Det kan give lidt ekstra udfordringer til forældre, at man har to blebørn osv. men samtidig kan det også være rigtig dejligt at "det bliver overstået på en gang" og ikke varer i flere år... Den største udfordring er dog nok at se børnenes individualitet og opdrage dem forskelligt, møde dem hver især. For det er ikke rart, altid at blive sammenlignet med den anden og det kan man naturligt godt have lidt tendens til, hvis de aldersmæssigt ligger tæt.

Det er altid ekstra udfordrende, hvis den ældste er lidt mere stille og tilbageholdende, og den yngste er mere temperamentsfuld og udadreagerende - men det må tiden jo vise, og I vil naturligt finde ud af det:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du skriver, at du er bekymret for, om det vil være synd for jeres datter - og nej, det er ikke synd, at hun får en lillebror eller lillesøster. Faktisk kan det også her være en fordel, at hun ikke er så gammel, fordi I ikke falder i den fælde, hvor I kommer til at sige "nu må du lige vente" eller "du må lige prøve selv" eller lignende. Hun er stadig så lille, at hun ikke kan vente, at I ikke kan bede hende klare sig selv - det er hårdt for jer, at I skal hjælpe to børn, men for hende er det godt, at der ikke bliver stillet større krav, end hun kan klare.

Glæd du dig over det lille spirende liv i din mave og få en tid hos lægen (eller gynækolog), så I kan få talt nogle af dine bekymringer omkring graviditeten og fødslen igennem:)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Mellemmåltid

Børn har brug for at få 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost, agurkestænger, knækbrød
- A38 med rugbrødsdrys

Børn mellem 1-3 år bør have serveret letmælk at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce