Annonce

Annonce

Brev:

Sociale udfordringer


30. oktober 2015

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Sociale udfordringer

Hej Helen.

Først vil jeg lige rose din brevkasse, dine grundige og kærlige svar! TAK for den.
Jeg har ikke skrevet før, men nu står jeg med nogle spørgsmål som jeg tænkte du måske kunne give et svar eller perspektiv på.

Det er angående min datter på snart 3,5 år. En rigtig dejlig og glad pige, men som har nogle udfordringer på det sociale område. Hun startede i børnehave i August måned, hvor hun også blev storesøster (og blefri måneden forinden), hvilket jo er rigtig mange ting på en gang, men overordnet synes jeg det er gået fint.

Vi har haft PPR inde over inden hun kom i børnehave og har et godt samarbejde med pædagogerne, så det bliver taget hånd om når hun er institution, at hun får støtte til at få øje på de andre børn og styrke hendes sociale kompetencer. Hun er glad for at komme i børnehave, hvilket jo er rigtig dejligt, men hun er ikke rigtig en del af børnefælleskabet.
Hun har altid leget parallelt og ikke med de andre børn i vuggestuen, hun tager ikke selv initiativ til kontakt og svarer ofte ikke når hun bliver kontaktet af jævnaldrende. Det skal nok siges at hun har et fint sprog, så det er ikke der skoen trykker.

Jeg har dog en oplevelse af at hun er interesseret i de andre børn, hvilket kommer til udtryk ved at hun ofte taler om dem og spørger til hvad de laver. Hun er også begyndt at blive inspireret af andres leg og får lyst til at prøve det samme. Så det er små skridt i den rigtige retning. Hun vil ...


Annonce

... dog helst lege med de voksne, det er forudsigeligt, trygt og jo ofte på hendes præmisser.

Mit spørgsmål går på hvordan vi som forældre bedst støtter op om hende i forhold til legeaftaler og samvær uden om børnehaven med andre børn.
Hvordan forholder vi os hvis hun vil have mor eller far med i legen, hvis vi f.eks. er ude ved en fra børnehaven? Skal vi prøve at holde os lidt på afstand, skubbe lidt på eller skal vi gå med og så trække os lidt efter tid? Og hvad gør vi i situationen, hvis/når hun siger nej til at lege med det barn vi er hjemme hos?

Hvad siger vi til de børn som spørger hvorfor hun ikke svarer når hun bliver spurgt? Jeg vil jo ikke fastholde hende i at være den generte, men jeg har lidt svært ved at give en god forklaring i børnehøjde.

Er der andre ting vi som forældre kan gøre for at støtte hende? Jeg bliver som mor rigtig bekymret for hvad det kommer til at betyde fremover og om hun når at få etableret venskaber inden hun starter i skole – det er jo det børnehavelivet drejer sig om.

Jeg vil også lige nævne at jeg selv er en indadvendt og stille person og har det helt fint sådan, men at jeg selvfølgelig bevidst om at hun spejler sig i mig, men det er svært at agere anderledes eller mere ”udadvendt” når det slet ikke ligger naturligt. Jeg har dog aldrig haft problemer med at etablere venskaber, heller ikke som barn.

Det blev vist lidt langt, men jeg ser meget frem til at læse dit svar.

Hilsen en mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Vil ikke acceptere bonusfar

Hej Helen Vi er en sammenbragt familie på 5, hvor min kæreste har to store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annoncer

Annonce