Annonce

Annonce

Svar: Udebleven menstruation og cyste


13. maj 2013

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Lusen

Tusind tak for dit brev og hvor er det dejligt at høre at I arbejder på et få en lille ny baby - jeg krydser fingre for at du er gravid ...

Du fortæller at du ved sidste graviditet først fik graviditetstegn, da du var ca 7 uger henne og jeg kan godt forstå at du derfor er i tvivl om, hvorvidt du kan regne med de graviditetstests du har taget - i princippet kan du også sagtens være gravid, selvom graviditetstesten er negativ.

Når man tager en graviditetstest, så måler man mængden af HCG - som er graviditetshormonet. Når man bliver gravid, så vil du begynde at producere HCG. Nogle kvinder producerer HCG meget hurtigt og i meget store mængder og hos andre kvinder sker produktionen lidt langsommere og i mindre mængder - og derfor vil man nogle gange godt kunne opleve at graviditetstesten viser "falsk negativ".

HCG kan dog også måles ved en blodprøve og jeg synes derfor du skal tale med din læge om dette, for at få afklaret om du er gravid. Du vil også ...


Annonce

... kunne få en tid til en scanning, - det giver jo et billede af, hvad der foregår i din livmoder :) Hvis du er gravid vil man normalt omkring uge 4-5 kunne se en lille blommesæk, hvis opgave er at give fosteret næring indtil moderkagen tager over. Og omkring uge 6-7 vil man ofte kunne se det lille foster og vil ofte også kunne begynde at se hjerteblink.

Du skriver at du er i gang med fertilitetsbehandling og jeg synes derfor du skal kontakte dem og fortælle, hvad du oplever og drøfte, hvad I gør nu. Du kan naturligivs også kontakte din egen læge og bede om en henvisning til en gynækolog.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Hovedbiblioteket Esbjerg

Torsdag 1. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Torsdag 15. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Skjern Bibliotek

Se flere foredrag med Helen ...


Den cyste du har fået konstateret skal du drøfte med læge/gynækolog. Det kan være ganske ufarligt og behøver ikke give problemer, det kan også være noget man skal holde øje med. Måske har du PCO - polycystisk ovarie syndrom - det kan give menstruationsforstyrrelser og kan være en årsag til at det er svært at blive gravid.

Håber du kan bruge dette lidt videre og krydser alt hvad krydses kan! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

350.000 danskere får ferielæge

Sommerferien er over os, og inden den er slut, har flere af os været ramt af forkølelse, maveonde eller anden sygdom. Hvad enten vi er i udlandet, i sommerhuset eller på hjemmeadressen, kan det være en udfordring at komme til lægen i ferien. Men for 350.000 danskere bliver den udfordring nu løst ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annoncer

Annonce