Annonce

Annonce

Svar: Fødselsdepression


16. maj 2010

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Jannie

Jeg er ked af at høre at du har været igennem et så hårdt forløb, det er dog dejligt at du har fået god hjælp og behandling og det bedste du kan gøre, er naturligvis at blive ved med at lytte til dig selv og de signaler din krop sender :)

5-10 procent af alle kvinder oplever, at de er triste efter en fødsel. Og risikoen for at få en depression er størst 2-3 måneder efter fødslen. Lette depressioner behandles med samtaler og man ved at det vil hjælpe de fleste. Ved moderate til svære depressioner vil man ud over at behandle med samtaler også behandle med medicin.

Hvis man får den rette behandling med det samme, så vil de fleste kvinder få det bedre og nogle erklæret raske efter 3-6 måneder, hvis man ikke bliver behandlet i tide eller hvis man tidligere har haft episoder i sit liv med depression, kan forløbet godt tage længere tid. Man ved også at kvinder som tidligere har haft en svær depression, vil have større risiko for tilbagefald i forbindelse med næste fødsel. Jeg mener at det er ca. 25 % der får tilbagefald, hvis de har været behandlet for en svær ...


Annonce

... depression tidligere ...

Men, alt det er jo kun tal og det der virkelig tæller er jo hvordan du har det og at du, som jeg startede med at skrive, er opmærksom på dig selv og de reaktion du får fra din krop - måde fysisk og tankemæssigt :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Hvorvidt du kan forhindre det, afhænger jo meget af hvad du selv tror udløste det sidste gang. Måske kan du tage dig nogle forholdsregler, få mere hjælp derhjemme, få frigivet tid til dig selv eller andet, som du måske føler kunne hjælpe dig. Hvis du mener det skyldes en traumatisk fødselsoplevelse, så kunne du måske i samarbejde med jordmoder og fødselslæge planlægge, hvordan du gerne vil føde denne gang, så dit forløb ikke kommer til at ligne den oplevelse du have sidst ...

Ved at planlægge sig ud af tingene, kan du måske føle tingene bedre - men igen, faktorerne er mange og meget spiller ind og man kan desværre ikke planlægge sig ud af alt ... Men lyt til dig selv, brug dit netværk, tal med din mand, din læge, din sundhedsplejerske osv. så er du allerede godt på vej :)

Pas rigtig godt på dig selv fortsat, stort knus herfra og rigtig god pinse! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kantinemad på arbejdet

Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Øjenbrynsfarve

Hej Helen Jeg er i uge 10, snart 11, og har farvet øjenbryn 1-2 gange om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce