Annonce

Annonce

Omega-3 til gravide


17. oktober 2009

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit barn. Det gælder også efter at du har født, da omega-3 fedtsyrerne videregives fra dig til dit barn via modermælken.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og en ufuldstændig neurologisk udvikling hos barnet. Det er derfor vigtigt, at du husker at spise fisk, ...


Annonce

... når du er gravid og når du ammer.

Hvis du ikke spiser fisk, så kan det være en god idé at tage et fiskeolietilskud i stedet, for på den måde at få de gode og vigtige Omega-3 fedtsyrer. Du skal dog være opmærksom på at du Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser fisk og fiskeprodukter frem for fiskeolie-tilskud. Fisken indeholder både sunde omega-3 fedtsyrer og vigtige vitaminer og mineraler som D-vitamin, jod og selen.

Finder du det helt umuligt at spise fisk, er fiskeolie-tilskud et alternativ, der kan dække dit og barnets behov for omega-3 fedtsyrer. Men du skal være opmærksom på, at fiskeoliekapslerne ofte ikke indeholder andet end fiskeolie og du får således ikke fiskens vigtige vitaminer og mineraler med. Derfor kan det være en god idé at supplere med en multivitaminpille.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce