Annonce

Annonce

Omega-3 og amning


17. oktober 2009

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og en ufuldstændig neurologisk udvikling hos barnet. Det er derfor vigtigt, at du husker at spise fisk når du ammer.

Hvis du ...


Annonce

... spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit barn og vil naturligt blive videregivet fra dig til dit barn via modermælken.

Indtag af fisk under amning har en anden vigtig rolle - det påvirker barnets smagspræferencer.

Det du spiser, påvirker ikke kun mælkens indhold af forskellige næringsstoffer, men påvirker også smagen af mælken. Det vil sige, at jo mere varieret du spiser, jo mindre kræsen bliver dit barn og blandt andet fisk giver god smag til mælken.

Du kan altså have indflydelse på dit barns lyst til at spise fisk, ved at indtage fisk når du ammer.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce