Annonce

Annonce

Brev:

Bange for høje lyde og andre babyer


6. januar 2023

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Bange for høje lyde og andre babyer

Kære Helen.

Tusind tak for at dele dine tanker angående natamning og opvågninger. Vi har allerede forsøgt at følge nogle af dine råd, og det er gået bedre end jeg frygtede. Amningen om formiddagen er erstattet af et måltid uden problemer, og vi er også startet med at fjerne den ene af amningerne om natten. Vores søn sover faktisk allerede lidt bedre og har mere appetit om dagen, så det tyder på, vi er på rette vej.

Jeg har dog et andet spørgsmål, som jeg gerne vil høre hvad du tænker om. De sidste par uger er vores søn begyndt at blive meget bange for andre babyer - også for andre mennesker generelt, men især babyer. Det virker til, at deres lyde skræmmer ham. Han plejer at være meget nysgerrig og social sammen med andre børn, så jeg undrer mig og bekymrer mig over, hvorfor han pludselig er så frygtsom.

Når han ser en anden baby, fx i mødregruppe eller en vi hilser på i en anden barnevogn, virker han først rigtig interesseret, men så snart den anden nærmer sig eller siger en lyd, bliver han rigtig ked af det og vil op til ...


Annonce

... mig, eller klamrer sig til mig. Jeg tager ham selvfølgelig og trøster ham, og så bliver han rolig - men bliver så også igen bange, hvis den anden baby siger en høj lyd igen. Overfor voksne kan han godt tø op efter lidt tid, især hvis vi er hjemme i trygge rammer. Og hvis vi bare er sammen med familien eller folk vi kender godt, er han glad og tilpas, fuldstændig som han plejer, bortset fra at blive ked af det, hvis han ikke kan se mig - hvilket jeg ved, er helt naturligt i hans alder. Han er dog også pludselig blevet ret bange for støvsugeren.

Jeg aner ikke, om det mon er normalt for alderen. Det håber jeg, det er, eller at det bare er en fase, han skal igennem. Jeg har dog ikke set de andre babyer i mødregruppen reagere sådan, og jeg kommer nok til at bekymre mig meget for, hvordan han får det i vuggestuen om nogle måneder, hvis han stadig bliver så bange for de andre børns lyde. Hvad tænker du om det? Og er der mon noget særligt jeg kan/burde gøre for at hjælpe ham i de situationer?

Med venlig hilsen
en (nok lidt for bekymret) mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv barnets fødder den bedste start

En ny verden åbner sig, når dit barn skal have sit første par sko. - Hvad skal du vælge, og hvornår skal de overhovedet have sko?
Bundgaard har i årtier hjulpet de små fødder med at tage deres første skridt, og vi vil derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvornår dit barn skal have sit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2023 | Amning | 8 mdr.

Afvisning af det ene bryst

Kære Helen Lillebror har beslutttet, at han absolut ikke vil beskæftige sig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2023 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Faste madvarer og tygning

Kære Helen Lillebror vil rigtig gerne prøve vores mad, f.eks. kartoffelbåde,...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2023 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Nye udfordringer ved måltiderne

Kære Helen Tusind tak for dine altid gode råd og tanker i mine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Surmælksprodukter baby

Hej Helen. Tak for de gode svar sidst. Jeg kan læse at babyer under 9...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Nattesøvn - søger brystet

Kære Helen Først og fremmest tak for en god brevkasse og gode bøger - jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce