Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og trivsel - 21 mdr.


14. december 2022

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Søvn og trivsel - 21 mdr.

Kære Helen

Det er ved at være meget længe siden, at du sidst har hørt fra mig, men nu er jeg der, hvor min mand og jeg virkelig godt kunne bruge din sparring.

Vores yngste er lige blevet 21 mdr., og vi er en smule bekymrede for hans trivsel.

Som du ved fra tidligere breve, så er han en dreng, som tidligere har haft øreproblemer og har fået lagt dræn, og måske pga. de erfaringer det første år af hans liv, har han aldrig fået en rigtig god soverytme.

I perioden fra omkring 14-15 mdr. og indtil omkring 18 mdr. har nok været hans bedste periode, hvor putteritualet var: læse godnathistorie i mors og fars seng og dernæst bæres ind i egen seng (på værelse delt med storebror), hvor han så meget fint er faldet hurtigt i søvn til en godnatsang. Der sov han så på rigtig gode nætter til 4-5 tiden og kom så ind i vores seng tidlig morgen. De fleste nætter vågnede han dog stadig ved 2-tiden og ville ind i vores seng.

Vi har virkelig forsøgt at ramme balancen, hvor vi har mødt ham i hans behov om tryghed, men samtidig været konsekvente i, at han skulle falde trygt i søvn i sin egen seng, og det er jo sådan set også gået godt i nogle måneder. Vi håbede så på, at han efterhånden ville sove længere og længere i sin egen seng og så vågne op i egen seng om morgenen.

Nu til problemet: For tre måneders tid siden ændrede det sig til, at han begyndte at komme tidligere og tidligere ind til os. Det har været umuligt at få ham til at falde til ro i egen seng. Han skriger og græder helt utrøsteligt, indtil han bliver taget op, og han har peget ud af rummet og skreget i vilden sky, hvis vi har forsøgt at lægge ham igen og berolige ham. Da er vi så blevet nødt til at tage ham ud af rummet, da storebror indimellem er vågnet og har grædt, fordi han bliver vækket af gråden. ...


Annonce

...

For en måneds tid siden ændrede det sig så yderligere til, at han nægtede at blive lagt i sin seng. Præcis samme drama udspiller sig, han græder og skriger og klæber sig ind til os. I samme periode er han begyndt at gå og sige hele tiden, at han er 'bange'. Det handler om mange ting: lyde, billeder, hvis vi taler lidt højere end normalt, hvis storebror gør noget pludseligt mm. Dagplejemoren oplever præcis det samme, og han søger hende og os meget. Han vil helst sidde på armen konstant og siger mange gange om dagen, at han er bange. Vores dagplejemor siger, at hun jo kender os så godt, at hun ved, at han vokser op i et meget omsorgsfuldt hjem, men hun er bekymret for ham - og det er vi altså også efterhånden.

Vi har den seneste uges tid taget hans seng ind til os, taget siden af, og nu er vi nået dertil, hvor han får godnathistorie, mens han ligger i sin egen seng og falder også i søvn der - uden gråd. Der går dog ikke mange timer, før han kravler hen til os, hvor han med det samme finder ro. Han vil allerhelst ligge, så han kan mærke vores hud.

Vi forstår simpelthen ikke, hvad der er sket. Han har været sådan en tryg dreng tidligere. Vores dagplejemor sagde i forbindelse med indkøringen (omkring 11 mdr.), at hun aldrig har oplevet så nem en indkøring, at han bare er så rolig og tryg og stabil af sind. Lidt i modsætning til sin storebror (4,5 år), som er en utrolig god og nem dreng, men som generelt bare er mere sensitiv over for indtryk, forandringer mm.

Vi er pludselig blevet bekymret for udsigterne, vi synes, at det lader til at være meget mere end "en periode", og vi er også bekymret for, hvordan vi skal håndtere det. Vi synes, vi giver ham al den omsorg og fysiske nærvær, vi overhovedet kan med en hverdag, som også skal hænge sammen.

Mange hilsner
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. september 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.

Navlepilleri :)

Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2023 | Sovevaner | 21 mdr.

Sove på eget nyt værelse

Kære Helen. Min datter sover i øjeblikket hos os, da vi i vores lejlighed...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2023 | Udvikling | 20 mdr.

Sprog - skelne mellem lyde og ord

Kære Helen Det går fortsat fremad med min datter på nu 20 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2023 | Sygdom | 19 mdr.

Autisme? Del 6

Kære Helen Jeg skriver nu til dig igen, da jeg har brug for at dele nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce