Brev:
Afvisende overfor mor
Hej Helen.
Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os mere til end den anden - det kan jeg jo læse er helt normalt.
Men han har altid været lidt mere hårdhændet ved mig, end sin far. Det er kommet til udtryk ved at han har klasket mig i ansigtet, slået ud efter mig hvis der er blevet sat en grænse. Jeg har skiftevis, efter dit råd, sat ham fra mig når det er sket, eller sagt at det må han ikke, eller afledt ham. Han er alt i alt en glad dreng med fuld fart over feltet, indgår fint i relationer og er fuld af sprog. Hans tilknytning til os er også uden nogen problemer.
Der hvor det giver mig hovedbrud, er at han i igennem de seneste uger er blevet meget afvisende overfor mig. I perioder/situationer vil han gerne at det er min mand som gør det hele, hvis jeg nærmer mig siger han at jeg skal stoppe og gå væk, jeg må ikke røre ham, og slet ikke kysse ham uden han siger stop mor.
I vuggestuen er der nogle af de små som har tænderne lidt for langt fremme, og her øver de at han skal sige nej og stop til dem. Det har han taget meget bogstaveligt dernede og råber det nærmest så snart de nærmer sig. Og det overfører han så til mig.
Jeg har ...
... forsøgt at acceptere det han beder mig om, og jeg har forsøgt at lave sjov og aflede ham. Derudover har jeg forsøgt at sige at jeg gerne må være der og tage mig af et bleskift, være med i legen eller lignende. Men han kan reagere meget voldsomt på det, ligesom han aktuelt er i en periode hvor tingene er hans, vi må ikke altid låne dem eller han bliver vred hvis legetøjet skal deles med andre. Og han kan og vil mere og mere selvstændigt.
Jeg føler mig så afvist og er naturligvis meget ked af det. Jeg har kæmpet en lang kamp for at kunne blive gravid med ham, og han er virkelig et ønskebarn som jeg så gerne vil være tæt på og at han har brug for mig også.
Jeg kan efterhånden mærke at når situationen opstår hvor han afviser mig, så trækker jeg mig og lader dem være sig selv.
Men jeg ønsker jo ikke det skal være på den måde.
Jeg har skiftende arbejdstider og weekendarbejde, derfor er min mand og søn indimellem mere sammen på tomandshånd end jeg kan være. Jeg ved ikke om det har noget at sige?
Jeg har virkelig brug for råd og vejledning til hvordan jeg skal gribe det an, så det forhåbentlig bliver godt igen og jeg får min plads tilbage.
Venlig hilsen
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.
Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...
21. april 2024 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.
Hej Helen Lige en tanke som efterhånden fylder meget. Vi har snart en...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.