Annonce

Annonce

Brev:

Forsinket udvikling? - 17 mdr.


10. december 2021

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Forsinket udvikling? - 17 mdr.

Kære Helen

Først og fremmest tak for en brugbar brevkasse – jeg er sikker på mange forældre har stor glæde af den. Det er først nu, at jeg er blevet medlem, men har siden jeg blev mor nydt godt af de mange svar, man kan finde på din hjemmeside. Tak.

Jeg skriver til dig, da min mand og jeg ikke ved, hvad vi skal tænke om vores søns udvikling. Jeg er bekymret og i sådan en grad, at det påvirker mig til daglig. Valdemar bliver 17 måneder næste uge og er en glad og tillidsfuld lille dreng, som man ikke kan andet end elske. Han har haft mere modstand end de fleste. Ud over at blive født semi-akut, da jeg udviklede svangerskabsforgiftning, startede han efter 14 dage med at kaste op. Første gang blev jeg så forskrækket, at jeg græd, fordi det var så voldsomt og eksplosivt. I starten var det ikke så tit, men det tog mere og mere til, indtil det til sidst var efter hvert måltid.

Min egen SP mente, jeg nok var lidt sårbar ovenpå et hårdt fødselsforløb og vores læge tænkte, at det nok bare var gylp. Valdemar tabte sig meget og jeg ammede 14 gange i døgnet for at følge med. Som du sikkert har gættet, havde han pylorusstenose og da vi endelig blev taget alvorlig af lægevagten blev vi hasteindlagt og indstillet til operation, da han var meget medtaget. Siden da, har den stakkels dreng ikke fået fred og han er blevet undersøgt for alt fra hjertefejl til hydrocefalus, da hans opkastninger fortsatte og han fik blod i afføringen (de fandt i stedet slem allergi for komælksprotein). Efter ...


Annonce

... vuggestuestart har han igen været meget syg. Senest var vi indlagt 1,5 uge med blodige opkastninger og høj feber.

Nu står vi så der, at Valdemar har svært ved at ramme sine udviklingsmilepæle. Grovmotorisk kravlede han som 12 måneder gammel og han går i dag langs møblerne både ligeud og til siden. Han er dog ikke klar til at slippe og har endnu ikke taget sit første skridt. Han vil ikke ”holdes i hånden” eller gå med gåvogn.

Sprogligt er han ikke alderssvarende. Hans pludren har aldrig udviklet sig til at indebære konsonanter udover ”H”, ”M” og ”V”. Det er mere som om han ”synger”, når han kommunikerer med os. Han gør heller ikke anledning til at pege, selvom han godt kan dele opmærksomheden omkring noget, som jeg præsenterer ham for. Han viser mig ikke noget selv eller rækker legetøj til mig på opfordring. Det skal dog siges, at han er meget opsøgende på kontakt og vi både synger, læser bøger og siger rim/ramser dagligt. Vi taler meget med ham og går ture, hvor vi taler om de ting, vi ser, men det er som om intet hænger fast.

Jeg er selv fagprofessionel, men det er mere en forbandelse end en velsignelse, da jeg ikke kan se vores situation udefra. Hvordan ser du på mine beskrivelser ud fra din erfaring? Er sådan en forsinkelse forventelig set ud fra hans historik eller er der grundlag for vores bekymring?

Igen tak for en brugbar brevkasse. Håber du kan hjælpe os med vores næste skridt – hvad enten det er, at slå koldt vand i blodet eller gøre noget anderledes.

Venlig hilsen
Valdemars mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra første bleskift!

Vent ikke til din baby har fået rød numse - brug Olívy fra første bleskift
Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. april 2022 | Sovevaner | 18 mdr.

Sove på eget værelse - 18 mdr.

Hej Helen. Jeg har en datter på knap 18 mdr, som indtil nu har sovet i sin...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2022 | Sovevaner | 20 mdr.

Sutteklud og sove i sin egen seng

Kære Helen Vi har lige nu to udfordringer vi ønsker at arbejde på,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2022 | Sovevaner | 17 mdr.

Urolig nat

Hej Helen. Jeg har i et par måneder kunne puttet min pige på 17 mdr om...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2022 | Sovevaner | 14 mdr.

Afvænning flaske 14 mdr.

Hej Helen, Tak for din gode hjemmeside! Jeg har allerede fået dit råd én...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2022 | Sovevaner | 19 mdr.

Lange putninger - 19 mdr.

Hej Helen Vores dreng på 1 år og 7 måneder er meget svær at putte om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce