Annonce

Annonce

Brev:

Datter på 6 en halv måned (29 uger) vil ikke ligge og sidde i stol/barnevogn


14. januar 2021

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Datter på 6 en halv måned (29 uger) vil ikke ligge og sidde i stol/barnevogn

Kære Helen.

Vi har en datter med højt energiniveau. Hun vil ikke rigtig puttes uden mors bryst og tager korte lure, hvis hun ikke ligger med mor. Sådan har det været længe. Det er hvad det er, og vi klarer den med korte lure og én længere middagslur med mor på (normalt) 2 timers tid.

Dette har ændret sig radikalt de sidste par dage hvor hun bare ikke vil sove mere end 30-45 minutter og hun ender overtræt og uoplagt - og skrigende. Tager op til halvanden time om at blive puttet om aftenen, med amning, sang og vores ellers skudsikre rutine. Det er egentlig ikke det jeg vil skrive om, men jeg tænker der er en sammenhæng med et tigerspring som ligger her og noget frygt for adskillelse?

Vores helt store udfordring er faktisk at hun aldrig har gidet at ligge i sin barnevogn. Hun skriger og er utilfreds og det ender med gråd. Vi skiftede forholdsvist hurtigt til klapvogn, men det gider hun så absolut heller ikke, med intensiv underholdning bliver det til 20 minutters tid inden hun bliver utilfreds og det ender samme sted, med gråd. Det samme med autostolen. Det er virkelig frustrerende, da vi efterhånden ikke tager nogen steder med mindre hun sidder i bæresele som også er lidt trivielt (og ikke lovligt at køre med).

Hun har en Tripp Trapp stol som hun spiser ...


Annonce

... fra, men hun skriger ofte her også og virker også utilfreds med at sidde der, hvis hun ikke underholdes/spiser. Vi forsøger med træning i klapvogn, men hun råber og skriger og græder efterfølgende. Vi gør hvad vi kan for at underholde, men selv med øjenkontakt, musik og legetøj, lige efter en lur og mad, med ren ble, ender hurtigt med at være træls for hende, og dermed os. Vi har også forsøgt at vende hende ud mod verden og det hjælper meget lidt, men hun er ikke glad for det. Og så en sidste ting, barnevogn, klapvogn, autostol på stel eller i bil - hun falder ALDRIG i søvn der. Det virker måske som en lille ting, men det fylder meget for os at vi ikke "bare" kan gå en tur, uden frygt og nervøsitet for at hun bliver ked.

Er der noget vi kan gøre? Vi vil så gerne gå ture med hende. Er det bare at sælge klapvogn og barnevogn på den blå avis og gå med hende i selen indtil hun selv kan gå?

Generelt er hun meget glad, smilende, grinende, nysgerrig, stærk og temperamentsfuld. Hun kan ikke selv komme op men sidder på numsen med rank ryg, hiver sig selv op når vi tager hende i hænderne mens hun ligger ned og forsøger endda at komme op at stå i sin tremmeseng, når hun kan få fat i kanten.

Kan det være maven? Ryggen? Noget helt andet?

De bedste hilsner
Nikolaj

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

God kvalitet til lave priser med Lupilu

Der er fuldt drøn på din baby, som var det midt i en finalekamp, og alt du trænger til, er en velfortjent pause i omklædningsrummet. Har du også dage, hvor du ville byde dommerens fløjt til halvleg hjertelig velkommen? Så er du langt fra alene.

Forældrerollen kan til tider være lige ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. marts 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Lur længde og lur i tåge

Hej Helen Vores piger sover pt 10-11 timer om natten. Deres første...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mængder af modermælkserstatning og hvilken fingermad

Hej igen Helen. Tak for dit svar, det er super at have lidt at støtte sig op...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad og rytme - del 3

Hej Helen Tak for dit forrige svar - det var meget brugbart :) Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Dagsplaner for Tvillinger på 7md, samt natflaske eller vand?

Hej Helen Vi har et sæt tvillinge piger på knap 7md. og efter de er begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Gider ikke rigtig grød/mos

Hej Helen, Nu er min søn blevet 6 mdr (den 18.2). Vi har kørt smagsprøver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce