Annonce

Annonce

Brev:

Pylret baby 10 måneder


28. januar 2024

Alder:
10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen

Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her kommer endnu et.

Vores dreng er snart 10 måneder, og det går overordnet rigtig godt med ham.

Søvnen er meget forbedret, og det er vi meget lettede over. Han er stadig enormt nysgerrig og konstant på opdagelse. Har svært ved at sidde stille ret lang tid ad gangen, men elsker at sidde på arm og er stadig meget, meget tryghedssøgende. Har lige fået to tænder i undermunden, den seneste er netop brudt igennem. Har lært at vinke, sige som en elefant, når man spørger “hvad siger elefanten?” eller peger på et billede af en elefant. Rækker ud efter alt og kan stå uden støtte ca. 10 sekunder. Hans pludren har også udviklet sig meget, og der er begyndt at snige sig nogle halslyde ind (altså lyde, der ligger bagtil i svælget). Har spist rimelig godt indtil for et par dage siden (meget småtspisende for tiden), bliver ammet 3 gange i døgnet (inden middagslur, ved aftenputning og sen aften/tidlig nat), men tænker at fjerne amningen inden middagslur snart.

Her kommer problemet: Vi er lige nu på barselsrejse, og vores søn klarede den lange flytur over al ...


Annonce

... forventning! Pludselig ifm. tandfrembrud begyndte han at blive enormt pylret, men nu er tanden brudt igennem for nogle dage siden, og det har ikke hjulpet på humøret. Han sover godt om natten, vågner en gang om natten, og så igen om morgenen, hvor han ligger og pludrer for sig selv, smiler, når vi tager ham op, men idet vi sætter ham fra os, begynder han at græde og klynke, og så er humøret faktisk ret skidt det meste af dagen.

De seneste dage er han blevet meget morglad, og bliver ked af det, når jeg giver ham fra mig til far. Klamrer sig til mig og sutter på/bider i mine arme og slikker på mit ansigt (hvad går det ud på?)… Er også mere brystsøgende, synes jeg - vender sig mod mit bryst og åbner munden, som om han gerne vil ammes. Bliver meget ked af det, når vi putter ham til lure - det plejer han ellers ikke - og hans vågentid er meget kortere end normalt. Vi synes, det er lidt svært, for vi kan ikke helt afkode, hvad det går ud på. Vil så gerne forstå, hvor skoen trykker. Er det, fordi vi ikke er hjemme, pga. nyligt tandfrembrud, udvikling/tigerspring eller noget helt fjerde? Har du et bud?

Glæder os til at høre fra dig!

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Klør næse non-stop. Symptomer på nye tænder?

Hej Helen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind! Min søn på knap 11...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce