Annonce

Annonce

Brev:

Rundrejse med 2 små børn


19. december 2020

Alder:
7 mdr.

Rundrejse med 2 små børn

Hej Helen

Tak for din hjemmeside - den er altid til stor hjælp.
Jeg har et spørgsmål angående en ferie vi har snakket om at afholde i foråret - såfremt vi overhovedet kan komme afsted (Corona og alt det jazz)

Min mand og jeg har et overlap i vores barsel på 1 måned, hvor vi har påtænkt at tage på en rundrejse i (Øst)Europa med vores 2 børn på 3,5 år og 7 måneder (bliver 8 måneder kort efter afgang). Vi vil gerne have dine tanker om, om vores "rejsemodel" er realistisk med 2 så små børn, og vi vil gerne have evt. tips til selve ferien - herunder bilture.

Vi påtænker at tage biltoget fra Hamborg til Wien (hvor man kører om natten i privat liggevogn) så vi dermed kan springe det længste stræk over og undgå de tyske motorveje. Så vil turen hedde Hamborg -(med tog) Wien - Split (Kroatien) - Plitvice nationalpark (Kroatien) - Bratislava (Slovakiet) - Prag (Tjekkiet) - Harzen (Tyskland) - hjem.

Vi har tænkt at vi på alle stoppene skulle have minimum 2-3 dage, og i Split en uges tid, så vi får et afbræk fra kørslen. Strækningerne er mellem 2,5 og 4 timer. 2 strækninger er på 5-6 timer, og derfor vil vi nok tage dem om aftenen omkring puttetid.

Du kan nok se af vores plan, at det er en blanding af storby, natur og badeferie. I storbyerne er vi godt klar over, at det måske hurtigt kan blive kedeligt for ungerne, hvorfor vi har snakket om minimum en børnevenlig aktivitet hver dag fx zoo eller en legeplads ...


Annonce

... i parken. Vi har tænkt os at medbringe både en babyjogger og en bærestol (kan baby på 8 måneder sidde i den? - der er jo mindre "støtte" end i bæreselen). Så kan ham på 3 år også få et hvil i benene.

Vi har tænkt os at booke overnatninger løbende, så vi kan blive en ekstra dag nogle af stederne, hvis det bliver nødvendigt. Vi går efter lejligheder da begge vores børn står tidligt op og går tidligt i seng, så morgenmad og aftensmad skal foregå "hjemme". Så bliver frokosten vores mulighed for at spise ude. Til den tid spiser den mindste jo også grød, og det vil vi gerne lave selv i størst muligt omfang - så kan mad på glas nok gå an, når vi er på tur.

Tænker du det er en helt urealistisk plan med så meget kørsel til børn på den størrelse (selvfølgelig fordelt ud på en måneds tid), og har du nogle gode tips til køreturen?
Derudover er vi i tvivl, om det er tarveligt med så mange skift i "hjemmebase" for den mindste - godt nok kører vi i egen bil, men vi skal jo overnatte mange forskellige steder. Han er en meget glad og robust dreng, men ferien er jo klart vores eget behov. Børnene ville nok hellere to uger til mallorca på badeferie ;-)

Slutteligt: Hvad er dine erfaringer med bleer, MME, og mad på glas/tube i udlandet? Skal vi pakke nok i bilen til hele ferien eller kan man regne med kvaliteten når nu vi holder os inden for Europas grænser?

Det blev en lang roman. Undskyld :)

Med venlig hilsen
Fru Å

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. oktober 2023 | Udvikling | 7 mdr.

Kan min søn være autist?

Kære Helen Jeg er en bekymret mor. Min søn rokker frem og tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Sovevaner | 9 mdr.

Hvornår skal jeg stoppe med at amme og hjælp til egen seng

Hej Helen. Vi har en dejlig dreng på 9 måneder, som er startet i dagpleje...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2023 | Diverse | 6 mdr.

Sved baby

Hej Helen. Jeg er nødt til lige at forhøre mig ang min søn på 6,5...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2023 | Udvikling | 7 mdr.

7 måneder – opstartsvanskeligheder i dagpleje

Kære Helen Endnu engang tak for en fantastisk og helt uundværlig brevkasse...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Afføring flere gange dagligt

Hej Helen Vi har en datter på 61/2 mdr. Jeg har ammet hende fuldt ud indtil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce