Annonce

Annonce

Brev:

Rundrejse med 2 små børn


19. december 2020

Alder:
7 mdr.

Rundrejse med 2 små børn

Hej Helen

Tak for din hjemmeside - den er altid til stor hjælp.
Jeg har et spørgsmål angående en ferie vi har snakket om at afholde i foråret - såfremt vi overhovedet kan komme afsted (Corona og alt det jazz)

Min mand og jeg har et overlap i vores barsel på 1 måned, hvor vi har påtænkt at tage på en rundrejse i (Øst)Europa med vores 2 børn på 3,5 år og 7 måneder (bliver 8 måneder kort efter afgang). Vi vil gerne have dine tanker om, om vores "rejsemodel" er realistisk med 2 så små børn, og vi vil gerne have evt. tips til selve ferien - herunder bilture.

Vi påtænker at tage biltoget fra Hamborg til Wien (hvor man kører om natten i privat liggevogn) så vi dermed kan springe det længste stræk over og undgå de tyske motorveje. Så vil turen hedde Hamborg -(med tog) Wien - Split (Kroatien) - Plitvice nationalpark (Kroatien) - Bratislava (Slovakiet) - Prag (Tjekkiet) - Harzen (Tyskland) - hjem.

Vi har tænkt at vi på alle stoppene skulle have minimum 2-3 dage, og i Split en uges tid, så vi får et afbræk fra kørslen. Strækningerne er mellem 2,5 og 4 timer. 2 strækninger er på 5-6 timer, og derfor vil vi nok tage dem om aftenen omkring puttetid.

Du kan nok se af vores plan, at det er en blanding af storby, natur og badeferie. I storbyerne er vi godt klar over, at det måske hurtigt kan blive kedeligt for ungerne, hvorfor vi har snakket om minimum en børnevenlig aktivitet hver dag fx zoo eller en legeplads ...


Annonce

... i parken. Vi har tænkt os at medbringe både en babyjogger og en bærestol (kan baby på 8 måneder sidde i den? - der er jo mindre "støtte" end i bæreselen). Så kan ham på 3 år også få et hvil i benene.

Vi har tænkt os at booke overnatninger løbende, så vi kan blive en ekstra dag nogle af stederne, hvis det bliver nødvendigt. Vi går efter lejligheder da begge vores børn står tidligt op og går tidligt i seng, så morgenmad og aftensmad skal foregå "hjemme". Så bliver frokosten vores mulighed for at spise ude. Til den tid spiser den mindste jo også grød, og det vil vi gerne lave selv i størst muligt omfang - så kan mad på glas nok gå an, når vi er på tur.

Tænker du det er en helt urealistisk plan med så meget kørsel til børn på den størrelse (selvfølgelig fordelt ud på en måneds tid), og har du nogle gode tips til køreturen?
Derudover er vi i tvivl, om det er tarveligt med så mange skift i "hjemmebase" for den mindste - godt nok kører vi i egen bil, men vi skal jo overnatte mange forskellige steder. Han er en meget glad og robust dreng, men ferien er jo klart vores eget behov. Børnene ville nok hellere to uger til mallorca på badeferie ;-)

Slutteligt: Hvad er dine erfaringer med bleer, MME, og mad på glas/tube i udlandet? Skal vi pakke nok i bilen til hele ferien eller kan man regne med kvaliteten når nu vi holder os inden for Europas grænser?

Det blev en lang roman. Undskyld :)

Med venlig hilsen
Fru Å

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvordan får baby jern nok?

Kære Helen Så vender jeg tilbage :) Vi har fået en efternøler her i...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Udstyr | 6 mdr.

Tudkop - ja eller nej?

Hej Helen Tusind tak for dit svar omkring overgangen fra flaske til kop. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Fra flaske til kop og spisetid

Kære Helen. Min søn er nu 6.5 mdr. gammel, og jeg kan ikke forstå, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Får min søn kalk nok?

Hej Helen Min lille søn er nu blevet 6 måneder og han vejer nu ca. 7.5 kg og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.

Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...

Læs mere i Babylex

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce