Annonce

Annonce

Brev:

Rundrejse med 2 små børn


19. december 2020

Alder:
7 mdr.

Rundrejse med 2 små børn

Hej Helen

Tak for din hjemmeside - den er altid til stor hjælp.
Jeg har et spørgsmål angående en ferie vi har snakket om at afholde i foråret - såfremt vi overhovedet kan komme afsted (Corona og alt det jazz)

Min mand og jeg har et overlap i vores barsel på 1 måned, hvor vi har påtænkt at tage på en rundrejse i (Øst)Europa med vores 2 børn på 3,5 år og 7 måneder (bliver 8 måneder kort efter afgang). Vi vil gerne have dine tanker om, om vores "rejsemodel" er realistisk med 2 så små børn, og vi vil gerne have evt. tips til selve ferien - herunder bilture.

Vi påtænker at tage biltoget fra Hamborg til Wien (hvor man kører om natten i privat liggevogn) så vi dermed kan springe det længste stræk over og undgå de tyske motorveje. Så vil turen hedde Hamborg -(med tog) Wien - Split (Kroatien) - Plitvice nationalpark (Kroatien) - Bratislava (Slovakiet) - Prag (Tjekkiet) - Harzen (Tyskland) - hjem.

Vi har tænkt at vi på alle stoppene skulle have minimum 2-3 dage, og i Split en uges tid, så vi får et afbræk fra kørslen. Strækningerne er mellem 2,5 og 4 timer. 2 strækninger er på 5-6 timer, og derfor vil vi nok tage dem om aftenen omkring puttetid.

Du kan nok se af vores plan, at det er en blanding af storby, natur og badeferie. I storbyerne er vi godt klar over, at det måske hurtigt kan blive kedeligt for ungerne, hvorfor vi har snakket om minimum en børnevenlig aktivitet hver dag fx zoo eller en legeplads ...


Annonce

... i parken. Vi har tænkt os at medbringe både en babyjogger og en bærestol (kan baby på 8 måneder sidde i den? - der er jo mindre "støtte" end i bæreselen). Så kan ham på 3 år også få et hvil i benene.

Vi har tænkt os at booke overnatninger løbende, så vi kan blive en ekstra dag nogle af stederne, hvis det bliver nødvendigt. Vi går efter lejligheder da begge vores børn står tidligt op og går tidligt i seng, så morgenmad og aftensmad skal foregå "hjemme". Så bliver frokosten vores mulighed for at spise ude. Til den tid spiser den mindste jo også grød, og det vil vi gerne lave selv i størst muligt omfang - så kan mad på glas nok gå an, når vi er på tur.

Tænker du det er en helt urealistisk plan med så meget kørsel til børn på den størrelse (selvfølgelig fordelt ud på en måneds tid), og har du nogle gode tips til køreturen?
Derudover er vi i tvivl, om det er tarveligt med så mange skift i "hjemmebase" for den mindste - godt nok kører vi i egen bil, men vi skal jo overnatte mange forskellige steder. Han er en meget glad og robust dreng, men ferien er jo klart vores eget behov. Børnene ville nok hellere to uger til mallorca på badeferie ;-)

Slutteligt: Hvad er dine erfaringer med bleer, MME, og mad på glas/tube i udlandet? Skal vi pakke nok i bilen til hele ferien eller kan man regne med kvaliteten når nu vi holder os inden for Europas grænser?

Det blev en lang roman. Undskyld :)

Med venlig hilsen
Fru Å

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. november 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Falde i søvn i soveværelset

Hej Helen - igen Jeg kan jo lige så godt benytte mig af, at jeg har al den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2022 | Sygdom | 7 mdr.

Væske på ørene

Hej Helen Jeg har været til ørelæge med lillebror, og han var fyldt op med...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Opvågninger nat

Hej Helen Tak for dit svar på mit spørgsmål igår. Vi har idag haft succes...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad - konsistens og portionsstørrelser

Hej Helen Nu er jeg nødt til at skrive til dig med flere spørgsmål vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hjælp til søvn og måltider - PART II

Hej Helen, Tusind tak for dit svar! Siden sidst er det blevet meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin til børn

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...

Læs mere i Babylex

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce