Annonce

Annonce

Brev:

Tvillinger 4 mdr. sover elendigt


16. november 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Tvillinger 4 mdr. sover elendigt

Hej Helen :)

Så er jeg tilbage igen, jeg havde så meget gavn af din hjælp ved vores dreng for 4,5 år siden, så hvem anden skulle jeg dog gå til nu ;)

Lige for at give dig et indblik . jeg har et sæt enæggede tvillinger piger, født 19. juli i 36+4 - ukompliceret kejsersnit og pigerne født i hinden som blev poppet af lægen.

Vi har hele graviditeten været fulgt tæt i Skejby, da V. (tvilling a) var noget mindre end F. (tvilling b) - der blev snakket kromosomfejl, sygdomme og hele baduljen, men der var ingenting at komme efter, hun voksede fint hver uge og fulgte egentlig bare sin egen kurve som endte med at være -29% for lille. F. er helt normal og lige midt på kurverne.

De er på MME, de får Nan Sesilac, da de bøvlede en del med maven, en hulens masse skrig, pres og mavekneb på Arla baby & me. Den benyttede vi først, da den virkede supergodt på vores dreng dengang. De får et kvart brev movicol hver om dagen i deres aftenflaske - jeg tør ikke tage det helt væk, da jeg ikke orker mere ondt i maven.

Nåå, men de sover simpelthen af H....... fra middag og resten af dagen, og jeg aner ikke hvad jeg skal stille op.

Deres dag lige nu.

Ca 6.00 vågner og er friske til dagen - får her 120ml MME

Ca. 7.30 puttes til formiddagslur - de lægges blot i barnevognen og køres i garagen så sover de ca 10-10.30 vågner fra lur, friske og glade - får her 120 ml MME

Ca 11.30-12 puttes til middagslur, puttes nemt ligesom til formiddag.
PRÆCIS en time efter de er puttet så begynder de begge to på skift at skrige, enten fordi de har tabt sutten, de ligger dårligt eller skal rockes videre i søvn, dette sker hver 7. -10. minut frem til kl 14 hvor jeg giver dem 120ml MME liggende i barenvognen - sover videre en halv time ca, skriger så igen når sutten ikke er i ...


Annonce

... munden. Jeg enten går en tur med dem nu fordi jeg er træt af rende derud hele tiden eller jeg giver sutten hele tiden indtil kl 15-15.30 hvor de begynder at smile til mig når jeg kommer derud, så ved jeg godt de gerne vil op :)

Kl 17 puttes de til eftermiddagslur, her variere det voldsomt om det er nemt eller ej, hvis jeg fanger dem 2 minutter for sent er det en kamp uden lige, men ellers så puttes de og sover her 30-40 minutter ca.

Kl 18: flaske med 120 ml MME

18.30 begynder jeg så småt at gøre dem putteklar med de faste aftenrutiner, ren ble, natdragt, børste hovedbunden, trykmassage og så lidt stille tid på sofaen.

Ca kl 19 lægges de i seng, her får de gerne lige en flaske med 30ml at falde i søvn med og de falder da også let i søvn, her skal jeg lige have en arm på siden af dem og hånden på hovedet.
MEN så sker det igen, præcis en time efter så er der skrig og ballade, og det fortsætter nu sådan hele natten hver time indtil kl 6 næste morgen.

De får en flaske igen kl 22 og kl 2 ca - og det skal siges at de gylper en del i løbet af dagen, ikke så voldsomt om natten, men jeg ligger dem på siden om natten netop i forhold til det her gylp. De har ikke refluks og lader ikke til at være synderligt generet når de gylper.

Jeg får så ikke det der ligner sammenhængende søvn, og det er ved at æde mig.

Laver jeg mere end 120 ml til dem, så bliver det ikke spist eller også gylper de bare endnu mere.

Jeg kommer ingensteder for kan simpelthen ikke overskue det, har meldt mødregruppen fra, fordi jeg ikke magter kampen over middag med at rende frem og tilbage konstant og gylpeshow.

SÅ. jeg vil egentlig høre dig til, hvad pokker tænker du jeg kan gøre anderledes, eller er de bare irriterende piger der skal drive deres mor til vanvid. ?

Hilsen mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. maj 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og store søvnproblemer

Kære Helen Først vil jeg sige tusind tak for en side med rigtig god...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Give MME uden at opvarme det?

Hej Helen Nu hvor det er blevet varmere og bedre vejr, så vil jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

5.5 måned og mangler appetit

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi jeg er bekymret for min søns appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Kæledyr og børn

I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce