Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og natteroderi


13. august 2023

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Søvn og natteroderi

Kære Helen,

Jeg skriver til dig i håb om at få lidt hjælp til min søns søvn.

Min søn er nr.3, i en søskendeflok og har 2 storebrødre. Han har altid sovet godt om natten og også om dagen men nu er vi løbet ind i udfordringer som jeg håber du kan hjælpe med eller bare berolige mig med at det er helt normalt og at det går over igen.

Hans to ældre brødre har igennem deres 1 leveår været svært plaget af undertryk i ørerne og mellemøresbetændelse, i en sådan grad at de kun har sovet i intervaller af 10-15 min døgnet rundt, medmindre jeg gik med dem i fx vikle eller sad oprejst med dem, da denne position lettede trykket. Det var hårdt, men vi kom igennem det. Da de blev store nok til dræn og fik lagt det blev deres søvn normaliseret. De stor trives i dag, de har stadig dræn og den ene har nedsat hørelse men han klare sig og vi er i god dialog med vores ørelæge.

Men som du måske kan forstå så er men 3’er første barn der har sovet indtil nu i hvertfald. For de sidste 14 dage er lille N begyndt at vågne op om natten. Han griner, hviner, ruller om på maven, piller mig i ansigtet, altså han “står op” det sker i forbindelse med amning og oftest omkring kl. 01-02. Han er vågen et par timer, så bliver han lidt ked og jeg må gå ...


Annonce

... lidt med ham i armene indtil han falder i søvn igen, oftest omkring kl. 04-05! Han sover generelt meget uroligt for tiden. Armene dasker rundt og han kan også vågne og græde lidt i søvne, her er han dog nem at trøste og falder i søvn igen.

I løbet af dagen sover han 3 lure, formiddag (2 timer) middag (2 timer) og en powernap ved 19-tiden. Han kommer i seng ca 2 timer efter hans sidste lur, eller når han er parat til at sove. Om aften er han på sofaen sammen med os. Jeg synes han bliver godt stimuleret i løbet af dagen, både mentalt og fysisk. Han er stort set altid i et godt humør, han er nysgerrig og godt med udviklingsmæssige. Særlig på det motoriske ser vi store udviklingsspring( ruller, øver sig i at møve sig frem, griber nemt legetøj og kan føre den fra hånd til hånd og ind i munden. Han bliver fuldammet og det vil jeg gerne blive ved med at han kan sidde i højstol. Han tager fint på i vægt ( vejede 3 kg ved fødsel og vejer nu 8 kg.).

Men hvad pokker gør jeg ved det natteroderi? Og kan jeg hjælpe ham til at gemme det til om dagen? Indtil nu har jeg bare lagt ved siden af ham, taler ikke, tænder ikke lys eller andet. Jeg håber du kan give mig lidt forståelse for hans natteliv og måske nogle råd.

Mange hilsner
Mia

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. september 2023 | Diverse | 6 mdr.

Sved baby

Hej Helen. Jeg er nødt til lige at forhøre mig ang min søn på 6,5...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn del 3

Kære Helen Nu skriver jeg desværre allerede igen. Siden mit sidste brev...

Læs hele brevet og Helens svar


5. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn, del 2

Hej igen Helen Tusinde tak for dit svar, og beklager, at jeg allerede...

Læs hele brevet og Helens svar


3. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn

Hej Helen Håber meget, at du har et par gode råd :) Jeg har en dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Afføring flere gange dagligt

Hej Helen Vi har en datter på 61/2 mdr. Jeg har ammet hende fuldt ud indtil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce