Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove i vuggestuen - 7 mdr.


24. marts 2021

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Vil ikke sove i vuggestuen - 7 mdr.

Kære Helen.

Tusinde tak for dine tanker og detaljerede råd omkring vores søvnproblemer med vores datter.

Ny frustration er dog dukket op i forbindelse med at hun nu er startet i vuggestue og som har rodet det hele igen.

Selvom Hun kun er 7 måneder, har hun nu været i vuggestuen i tre uger men det længste hun har opholdt sig derhenne er lidt over 4 timer. Hun vil ikke spise særlig meget derhenne og hun vil slet ikke sove i vuggestuen selvom pædagogerne forsøger alt. De har endda købt en bæresele hun kan være i, de låner vores barnevogn til når hun skal sove men intet virker.

Pga corona må jeg ikke opholde mig i vuggestuen så jeg føler mig meget magtesløs over ikke at kunne hjælpe med at give hende en god introduktion så hun kan føle sig tryg.
Der er ingen problemer med hende når jeg afleverer hende så er hun glad og smiler til pædagogerne men efter et stykke tid fortæller de at hun så bliver ked af det og ikke vil noget som helst og det er hårdt arbejde for at få hende til at sove hvor de bliver nødt til at gå med hende.

Jeg skal starte på arbejde efter påske men det er svært hvis hun ikke falder til i vuggestuen og får sovet ordentligt. Jeg havde håbet at en måneds indkøring ville være nok men nu er det snart påske og frustrationen vokser hos både mig og pædagogerne.

Derudover er alt den fremskridt vi havde gjort herhjemme med hendes søvn også ødelagt. Hun har svært ved at finde ro i barnevognen til at sove selv så jeg skal nu gå og vugge hende for at hun vil sove i barnevognen i løbet af dagen og vi bruger barnevognen til alle hendes dagslure for at få hende væk fra brystafhængigheden.

Om natten vil hun kun sove når hun lægger tæt op ad mig eller på mig hvilket gør det svært for mig at sove og også gør det svært at fraholde hende natteamningen. Jeg bliver nødt til at amme hende i hvert fald hver tredje time om natten ellers græder hun ustyrligt.

Hendes ellers så forudsigelige dagsrytme er også blevet kastet i luften og jeg kan ikke længere finde ud af hvordan hendes søvn er i løbet af ...


Annonce

... dagen. Nogle gange er hun kun vågen i halvanden time, andre gange er hun vågen i tre timer. Nogle gange sover hun kun en time til middag, andre gange mere end to timer hvilket gør det svært for mig at vide hvor lang tid jeg skal gå med hende for at hun får den søvn hun har brug for da hun vågner så snart jeg står stille med barnevognen.

Dagen ser nogenlunde sådan ud:
Ca kl 6 står vi op (hun vågner selv og ofte også før vores vækkeur ringer) men det er her vi skal op for at nå på arbejde.
Hun får lidt grød med frugtmos (hun spiser max 1/2 dl - ofte kun nogle skefulde)
Ca kl 7.30 hun ammes og lægges til første lur hvor hun sover mellem 2-21/2 timer
Kl 9.30/10 hun får lidt grønsagsmos med kød
Kl 10.30 bliver kørt i vuggestuen
Ca kl 13 hun lægges til at sove - men vuggestuen siger hun kun sover mellem 20-40 min
Ca kl 14.30 hun får lidt snack i vuggestuen
Kl 15 afhentes hun i vuggestuen
Ca kl 15.30/16 får hun en lur om eftermiddagen - ca 1/2-1 time.
Kl 17/17.30 er der aftensmad
Ca kl 19 lægges hun til natten - hun sover meget uroligt med mange opvågninger.
Ca kl 22 amning
Ca kl 1 amning
Ca kl 4 amning - her fortsætter hun med at søge brystet konstant indtil vi står op.

Vi har fravalgt amningen til middag da det passer med hendes tid i vuggestuen og i påsken vil vi fjerne amningen før morgen luren og så må vi se hvornår hendes eftermiddagslur bliver unødvendig så denne amning også vil forsvinde. Jeg har valgt at beholde natteamningerne da min sundhedsplejerske rådede mig til at minimere ændringerne derhjemme indtil hun er faldet tryg til i vuggestuen og hvis det kan give hende noget ro, er det også fint med mig.

Jeg ved at overordnet set får hun “nok” timer med søvn men hun er bare konstant træt og eftersom hun har svært ved at sove i vuggestuen har jeg det dårligt med at slippe den lange lur hun har om morgenen.

Jeg vil gerne høre dine tanker omkring situationen og om der er ting du eventuelt ville gribe anderledes an så min datter kan få det bedre i vuggestuen.

Med venlig hilsen
C.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Natlig uro, opvågning og mælk

Kære Helen, Jeg er træt, og trænger til lidt sammenhængende søvn! Hjælp!...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Opdragelse | 9 mdr.

Sige nej eller blot aflede?

Hej Helen. Måske et lidt dumt spørgsmål, men jeg har en datter på 9...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Skal distraheres for at spise

Hej Helen Min datter er 9,5 måneder. Hun distraheres SÅ meget for at spise....

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce