Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 13 måneder med mange opvågninger


3. januar 2021

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Dreng på 13 måneder med mange opvågninger

Kære Helen.

Vi skriver nu til dig i ren desperation, vi ved simpelthen ikke hvad vi skal gøre for at få lov til at sove en ordentlig nattesøvn og føle os som rigtige mennesker igen. Vi er begge gået hen og blevet små deprimerede og er konstant udmattede.

Vores lille dreng på snart 13 måneder har siden han har været omkring de 6 måneder haft rigtig mange “opvågninger” i løbet af hver evig eneste nat. Grunden til jeg skriver det i gåsetegn er fordi han ikke som sådan vågner. Han skriger/græder indtil vi kommer ind og giver ham sutten/nussekluden igen og sover derefter videre.

Lidt om Sofus.
Han er en glad men også meget temperamentsfuld dreng. Han virker til at være i trivsel men syntes ofte godt han kan virke træt på trods af han sover de anbefalet timer i løbet af dagen og natten. Om det er pga den “afbrudte” søvn ved jeg ikke?
Hans madvaner er rigtig gode, han er en stor dreng og spiser godt - gerne 5-6 måltider dagligt.

Putningen plejer at foregå således. Vi putter ham gerne mellem 18-19 med et putte ritual der hedder: Ren ble og natdragt på, børste tænder, en natflaske med natsang. Bliver så lagt i sin seng, hvor vi holder en hånd på ham til han sover. Prøver vi at forlade rummet ...


Annonce

... før han sover skriger han i vilden sky.
Han vågner ved en 6-6.30 tiden. Vågne tidspunktet varierer dog meget og var i en lang periode også kl 5-5.30.

Hans dagslure er således:
Han får stadig 2, da han startede i vuggestue d. 1 november og vi stadig ikke har lykkedes med at køre ham over til 1 dagslur.
Han kommer ud til formiddagslur mellem 9-10 alt efter hvornår han står op om morgenen. Sover her typisk 45 min-1,5 time.
Han kommer ud til eftermiddagslur mellem 13-14 (igen alt efter hvor længe formiddagsluren har været og hvad tid dagen startede) her varer luren også gerne 45-1,5 time.
Han får gerne samlet 2-3 timer om dagen.

Vi har indtil for en 2 måneders tid siden haft ham til at sove i hans egen seng ved siden af os i vores soveværelse, men rykkede ham så ind på hans eget værelse lige ved siden af os i håb om at dette kunne hjælpe lidt på problemet. Det gjorde det så ikke. Det svinger også meget i perioder om han sover hele natten i sin egen seng eller om vi til sidst er nødsaget til at tage ham ind i vores seng halvvejs gennem natten.

Håber du kan give os nogle velmente råd så vi kan blive mennesker igen. Hvis du har brug for mere information må du endelig sige til.

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Nat putning i evigheder

Hej Helen... Nu har vi brug for dine tanker igen... Efter sidste gang vi...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Udvikling og lidt om putterutiner

Kære Helen, Jeg kan mærke, at det er tid til at skrive til dig igen! Det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Afbrudt nattesøvn og lange putteseancer

Kære Helen. Efter et helt års medlemskab har jeg nu endelig fundet tid til...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Modermælkserstatning - 11 mdr.

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål til modermælkserstatning. Min søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Opfølgning på problemer med at putte baby

Hej Helen :) Tusind tak for dine gode svar :) Vi har prøvet følgende i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce