Annonce

Annonce

Dåb


27. januar 2022

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og højst 5 faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt ved den kristne dåb enten i folkekirken eller en anden kristen kirke i Danmark eller udlandet.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et halvt år, bliver det registreret som 'unavngiven' + det efternavn, ...


Annonce

... moderen havde ved fødslen. Moderen eller forældrene får herefter brev om, at de indenfor en given periode skal oplyse barnets fornavn. Gør de ikke det, går sagen til Statsamtet og Politiet, og de vil herefter kunne straffes med bøder.

I vore dage er der stadig nogle få ritualer fra gammel dåbsskik, der er almindelige ved kirkelig barnedåb:

Det er ofte en gudmor, som bærer barnet i kirken. Det er hende, der skal sige barnets navn, når præsten spørger, hvad barnet skal hedde. Førhen var det også gudmoderens opgave at tage sig af barnet, hvis forældrene døde. I dag har det kun symbolsk og ingen juridisk betydning. I dag kan moderen godt vælge at bære barnet selv, eller faderen kan bære. Ligesom det også er helt almindeligt at have en gudfar og ikke en gudmor.Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce