Annonce

Annonce

Brev:

Ingen søvn


25. februar 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Ingen søvn

Hej.

Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten bare være og være og ingen af os kan snart hænge sammen mere, da vi er så trætte. Før har det enten været dagslurerne eller nattesøvnen der har været et problem. Nu er det begge dele. Derfor søger jeg virkelig råd.

Det største problem er, at min søn vågner ca hver time hele natten. Nogle gange går der kun en halv time. Andre sjældne gange kan vi snige os op på to timer. Men i over en måned har vi ikke haft længere søvnstræk end maks to timer. Gennemsnittet er 1 time.

Når han vågner falder han hurtigst i søvn hvis han får brystet. Her spiser han så 10-15 minutter og jeg kan derefter lægge ham over i sin tremmeseng. Hvis jeg prøver at give ham sutten når han vågner bliver han sur og det vækker ham endnu mere. Men jeg er i tvivl om han er sulten eller om det er trygheden som han har brug for....

Jeg har indtil videre fuldammet (ud over grød+mos) men i går prøvede vi med 125 ml. Modermælkserstatning til natten. Det hjalp overhovedet ikke. Han bliver puttet mellem 20-21 og vågner mellem 7-8. Jeg har ikke noget i mod putte og stå-op tid, men det er ikke til at holde ud at blive vækket hver time og så være vågen i mindst et kvarter hver gang.

Om dagen er det slet ikke bedre. Han har aldrig sovet lange lurer, men han har i det mindste tidligere sovet og været rimelig nem at putte. Det sidste stykke tid har han sjældent sovet mere end 30 minutter af gangen. Og så er det lige meget om jeg putter ham i vuggen, i sengen med mig eller går en tur med barnevognen. Når han slet ikke er til at få til at falde i ...


Annonce

... søvn, putter jeg ham i bæresele, hvor han så ofte falder ret hurtigt i søvn. Men han sover stadig kun korte lurer.

Sjældent kan han sove lidt længere hvis man går med ham, men langt fra altid. Det betyder at han kun får ca 4*30 minutters lur om dagen.

Jeg prøver at køre en rytme hvor han får skemad når han vågner og mælk inden han skal sove. Indtil videre har han fået majs-hirsegrød efter sin formiddagslur og grøntsagsmos efter den sidste lur til aften. Nu er vi så også startet op på havregrød til morgenmad og har rykket det midterste måltid til efter 2. Lur, for at få spredt måltiderne lidt ud over dagen.

Han er generelt glad for grød og mos og vand af kop, men han er meget svær at få til at amme om dagen. Når han spiser hos mig inden han skal sove, spiser han kun i maks 4 minutter. Nogle gange kun 1 minut eller slet ikke. Han bliver enten hidsig og skriger hvis jeg tilbyder ham bryst eller bider mig i brystvorten fordi han prøver at lege med den (han har to tænder i undermunden så det gør mega ondt!!, men prøver roligt at fortælle ham at han ikke må bide når han gør det).

Han er generelt bare sur og tvær hele dagen. Jeg tænker at det er fordi han træt konstant (ligesom sine forældre). Han er glad lige når han vågner og så i måske et kvarter. Derefter er han sur indtil næste lur.

Imellem sine lurer leger vi på legetæppet med forskellige legesager, hvor han både ligger på maven og ryggen og triller rundt. Men man skal opfinde den dybe tallerken, hvert minut for at holde ham nogenlunde glad.

Han er 5,5 måned

Hvad gør vi? Vi har akut brug for mere søvn allesammen.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Vores Navnesutter var de første i verden :)

Første gang jeg oplevede problemet med forsvindende og forbyttede sutter var, da min søn Frederik startede i vuggestue. Når jeg kom for at hente ham, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund.

Pædagogerne havde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. marts 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Problemer med maven siden fødslen

Hej Helen Vores dreng på 4 måneder har haft problemer med maven lige siden...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Dårlig søvn hos 18 uger datter

Hej Helen. Skriver til dig angående min datter på 18 uger. Først lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Pludrer ikke og griner ikke med lyd

Hej Helen Jeg har de sidste par dage fået en stigende bekymring vedr. min...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Forstyrret søvn

Hej Helen Hjælp! Jeg har en dejlig og glad baby på 5 måneder. Han trives,...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Problemer med skemad og mange opvågninger

Kære Helen Jeg har tidligere haft skrevet til dig, og har nu brug igen brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce