Annonce

Annonce

Faderskab


27. januar 2022

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for 4 uger efter barnets fødsel, vil Familieretshuset blive bedt om at rejse en sag om faderskab.

I ansøger om faderskab ved at udfylde en omsorgs- og ansvarserklæring. Erklæringen udfyldes og indsendes elektronisk via borger.dk.

I 2002 lavede man en ændring af børneloven, hvor man ønskede at sikre barnets mulighed for at kende navnet på den biologiske far. Det betød, at reglerne for moderens oplysningspligt blev ...


Annonce

... skærpet. Hvis moren ikke ønsker at oplyse navnet på faren (eller mulige fædre) vil hun derfor blive kaldt til en samtale. Hvis man får på fornemmelsen, at moren godt ved, hvem faren er, men ikke vil sige det, sendes sagen til retten, og her har hun pligt til at tale sandt, når hun bliver spurgt, hvem der kan være far til barnet. Hvis hun stadig nægter, kan retten idømme hende bøder eller lade hende fængsle, til hun oplyser faderens navn.

Det er også sådan at den mand, som tror, at han er far til barnet, på egen hånd kan sætte gang i en sag om faderskabet. Det er derfor ikke sikkert, at moderen på sigt kan holde faderskabet hemmeligt.

Hvis moderen er i et parforhold med en anden mand, og denne mand erklærer, at han vil være barnets far og dermed påtager sig de rettigheder og forpligtelser, der følger med at være far for et barn, så kan han skrive under på en erklæring, der giver ham faderskabet.Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce