Annonce

Annonce

Brev:

Meget gråd/skrig og uro ved hver putning


14. februar 2019

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Meget gråd/skrig og uro ved hver putning

Hej Helen.

Vi er nogle trætte og bekymrede forældre, der skriver til dig, da vores datter på nu lidt over 4 måneder, stadig døjer med de samme problemer.

For det første, græder vores datter nærmest ustoppeligt hver gang hun skal puttes, og har gjort det stort set fra start, på nær nogle få gode uger.
Hun vil ikke falde i søvn i sin barnevogn med mindre hun skriger sig selv i søvn, og det er faktisk kun når vi vugger hende i armene, at der efter lang tids gråd og vriden sker noget. Når hun skal sove eller bliver meget træt f.eks. i autostol eller på tur i barnevogn bliver gråden helt ustyrlig så det er ikke en mulighed. kun få gange er det lykkes uden for den ulykkelige gråd.

Vi føler vi har prøvet alt, og er ved at være godt frustreret over, at det skal være en så stor kamp at få hende til at sove hver gang.

Hun sover 3 lure i løbet af dagen, morgen omkring klokken 8, formiddag omkring 11-12 tiden og så en eftermiddagslur ved 16 tiden. Den første lur er altid på maks 45 minutter, hvor hun skifter søvnfase, og på det tidspunkt af dagen, er det umuligt at få hende til at sove videre, uanset hvor meget vi prøver, i perioder virker det. Det lykkedes kun at få hende til at sove videre ved middagsluren, hvor hun efter en opvågning efter 45 minutter, nogle gang kan komme op på 2-3 timer, men ikke uden kamp. og her græder hun også.. og det tager for det meste 15-30 min at få hende til at sove videre, det kan nogen gange lade sig gøre i barnevognen.

Hun har haft perioder hvor hun godt kunne sove 3 timer, hvor man lige skulle trille lidt med barnevognen ...


Annonce

... eller give hende sutten. Men så nemt er det bestemt ikke mere og har ikke været det i snart 8 uger.

Vi undrer os over, hvorfor det skal være SÅ svært, at hjælpe hende videre til næste søvnfase og selvom vi står klar inden hun vågner er det stadig ligeså svært.

Men det største problem er, hvorfor hun skal blive ved med at græde/skrige og vride sig helt vildt, hver gang hun skal puttes. Det er utroligt trættende og frusterende. Vi forsøger at gøre det samme hver gang så hun vænner sig til det, men der sker ingen fremskridt. heller ikke selvom hun f.eks sover i armene eller der hvor hun falder i søvn.

Hun kan heller ikke finde ud af at sove godt om natten, og har 10-20 opvågninger hver nat, og har haft det i mere end 2 måneder nu. en sut er ikke længere nok og hun vågner maks 3 gange og er sulten. Det skal lige nævnes at hun før har kunne tage 6 timer træk uden mad og uden opvågninger.

Hun blev ammet de første 7 uger, men da der ikke blev dannet nok mælk og derfor ikke blev mæt, gik vi over til mme, som hun har fået siden.

Vi har været ved ørelæge, kranio sakral terpi, kiopraktor, været på børne hospitalet (hun var faldet en del på sin vægtkurve). alt samme uden virkning.

Hun er for det meste glad og er en meget opmærksom pige som ser ud til at trives på alle andre punkter end søvn.

Jeg håber du kan overskue den lange og måske lidt forvirende besked, men det er meget svært at få det hele med og vi er nok også selv blevet meget forvirrede og kan snart ikke selv finde hoved og hale i det hele.. Vi håber du har nogle råd til os.

Med venlig hilsen
Anna

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. december 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Spiser ikke som hun plejer

Hej Helen. Min datter er nu 4.5 måned gammel og har indtil nu trives på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Forskel på modermælkserstatning og tilskudsblanding

Hej Helen Tak for dig og din brevkasse :) Jeg er kommet til at købe type...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Dagsrytme om dagen

Kære Helen. Godmorgen igen 🎄 Jeg tror jeg har brug for en...

Læs hele brevet og Helens svar


27. november 2023 | Diverse | 5 mdr.

Gylper meget - 5 mdr.

Hej Helen Min søn er nu 5 mdr. og en rigtig glad dreng, der smiler og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce