Annonce

Annonce

Brev:

Den svære svære søvn


25. september 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Den svære svære søvn

Kære Helen

Tak for dit svar på mit spørgsmål om at springe tilbage til gammelt søvnmønster. Det giver god mening, men jeg har svært ved at efterleve det i praksis.

Når jeg lader min søn ligge i sin seng eller barnevogn, holder min hånd på ham, nusser ham på maven og synger for ham, så falder han ikke til ro, men virker som om, han kæmper imod med alt, hvad han har. Sparker med benene, tager fast i sine fødder, vender rundt i sengen, drejer hovedet fra side til side, tygger manisk i sin nusseklud - og efter lidt tid ender det med frustration og gråd. Og når han kommer dertil virker det ikke at gå rundt med ham - han falder aldrig i søvn i mine arme. Det eneste der virker er at lægge ham i slyngevuggen og gynge ham voldsomt. Så er det som om, han ryger ud af den frustration længe nok til, at han kan falde i søvn. Han er oftest helt udmattet. Få gange er det lykkes os at få ham til at sove i sengen, hvis vi har fanget ham på på det rette tidspunkt og han er faldet i søvn efter at have fået flaske i sengen. Men det er mere held end forstand. Ofte er det en kamp at få ham til at spise nok om aftenen, fordi han bliver frustreret og ikke gider spise.

Lige nu er hver lur en ...


Annonce

... kamp, hvor han ofte skal svinges i søvn under højlydt frustration, og han vrider sig, forsøger at vende sig (hvilket han jo ikke han i slyngevuggen). Men forsøger jeg at lægge ham i sengen bliver det meget værre og han falder ikke til ro. Nogle gange tager det 1 time at få ham til at falde til ro, fordi jeg prøver forskellige muligheder (barnevogn eller seng) Det eneste, der altid virker i sidste ende er slyngevuggen. Som jeg skrev i sidste brev, har barnevognen virket så fint den sidste måned. Men pludselig går den ikke længere.

Men det virker forkert for mig at skulle blive ved med at prøve at få ham til at sove andre steder, når det er så svært for ham. Det er voldsomt opslidende på ham, at han bliver så udmattet.

Hvad skal jeg gøre, når det ikke virker beroligende på ham at jeg holder min hånd på ham eller synger? Og ville det være bedre at vente til han måske er et roligere sted i sin udvikling? Hvordan skal jeg få ham til at falde til ro, når hans seng tydeligvis ikke er et sted, han kan lide at være? Hvad gør jeg når han græder i sengen selvom jeg ligger ved siden af med hånden på hans mave - jeg kan ikke holde ud at lade ham ligge.

Mange frustrerede hilsner
Sofie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Er ikke glad for skemad

Hej Helen Jeg skriver til dig, da min dreng på snart 8 måneder får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annoncer

Annonce