Annonce

Annonce

Brev:

Sengetid


29. maj 2016

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Sengetid

Kære Helen

Vores søn på 17 måneder har de seneste måneder (jeg husker efterhånden ikke præcist hvor mange, men det føles længe) været enormt ked af det når han skulle puttes, jeg skriver til dig nu da jeg synes det bliver værre og værre.

Til daglig er han et utrolig glad og tillidsfuldt barn, som tager verden med storm med sin charme, men lige så snart han skal lægges begynder han at græde utrøsteligt og bliver efterhånden hysterisk, hvilket vi har tolket som seperationsangst.

Min mand og jeg skiftes til at lægge ham i seng, men på det seneste har det taget 1,5-2 timer at få ham til at falde i søvn, så vi må skiftes undervejs. Han græder og kæmper imod, men hvis vi sætter ham ned enten på gulvet eller i sengen, peger han ud af værelset og viser klart at han vil op igen og ud fra værelset. Vi har prøvet at tage ham med ud i stuen, men det virker egentlig bare som en udsættelse. Nogle aftener kan vi slet ikke trøste ham ligegyldig hvad, og de dage hvor det lykkes at få ham trøstet, starter det forfra lige så snart vi går mod hans værelse igen. Jeg har prøvet at sætte mig ved siden af sengen, mens jeg aede ham og talte berolignende til ham, men dette også fuldstændig uden effekt, og måske indimellem snarere forværring.

Vi har også forsøgt at tage ham med ned på værelset tidligt og lege og hygge med ham, men lige så snart han skal lægges begynder han at græde. Så de sidste mange måneder har han grædt sig selv i søvn stort set hver dag.

Den seneste uge er han så også begyndt at vågne om natten mellem kl 2 og 4, ...


Annonce

... hvorefter det stort set er umuligt at få ham til at sove igen. Vi har først forsøgt at få ham til at falde i søvn i sin egen seng, men med samme resultat som ved sengetid, hvor han græder utrøsteligt. Derefter har vi taget ham med ind i vores seng, hvor han tydeligvis er tilfreds, men ikke kan/vil sove. Her ligger han enten og slapper af eller små-pludrer og leger, til trods vi ligger og lader som om vi sover. Typisk har jeg båret ham tilbage til hans egen seng, hvor han er faldet i søvn af udmattelse 2-3 timer efter han er vågnet.

Genrelt har vi været dårlige til at indføre rutiner og er også uenige i hvorvidt det kan bruges. Jeg vil meget gerne indføre en rutine, men synes det er svært når det er så kaotisk. Jeg har læst din bog om børn og søvn og synes der er nogle glimrende råd, men det er svært at gennemføre når han bliver så ulykkelig, og det bare er ren overlevelse.

Bortset fra ved sengetid har vi klart det indtryk at han trives og er glad, hvilket vi også hører fra vuggestuen. Han har kun (før nu) lidt af seperationsangst når han er blevet afleveret i vuggestuen, og da kun ganske få dage og i ganske kort tid, ellers har vi aldrig oplevet det.

Han er vores eneste fælles barn, min mand har en datter fra tidligere som besøger os hver anden weekend.

Både min mand og jeg har krævende jobs, der desværre er ekstra krævende for tiden. Jeg synes umiddelbart vi har for travlt og hverdagen er for hektisk, men alligevel ikke værre end så mange andre småbørnsfamilier.

Jeg ser frem til dit svar

Mange venlig hilsner
Camilla

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce