Annonce

Annonce

Brev:

5 måneder søvn


7. oktober 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

5 måneder søvn

Hej Helen!

Jeg skriver til dig fordi Sofia er begyndt at sove ret dårligt om natten. Hun er nu 24 uge (blev født 2 uge for tidligt).

Tidlige har jeg budt hende kun 1 bryst mellem lurerne og hun blev kun ammet og da har hun sovet fint fra 8-til 6, hvor jeg ammede hende kl 11-12, 2 og 5. Men så har vi begyndt på skemad og to bryster(1 og toppen af den anden), så begyndt hun at vågne hyppigt. Hun sover fra 8 til 10, men så efter kl 12 begynder hun at vogne efter hver time. Og jeg tvivler meget på at det er fordi hun er sulten :). Nogle gange virker hun sulten, andre gange drikker hun bare lidt og falder i søvn.

Nu forsøger vi med både grød til middag og grøntsags til aften. Vi forsøger at berolige hende i stedet for amme, og nogle gange det lykkes andre gange hjælpe det ikke, så græder hun, vågner, begynder at pludre, men lige så snart jeg ligger hende i seng så græder hun igen. Sidste nat tog det 1,5 time før hun faldt til ro igen :). Før graviditeten vejede jeg 49 kg, nu er jeg på 47 :) og jeg har taget 14 kg ...


Annonce

... på under graviditeten. Jeg spiser ellers meget, nogle stor portioner! Men måske skal jeg spise ofte, lige som når jeg var gravid? Min læge har taget blødprøve for at undersøge min stofskifte. Hun har også sagt at jeg skal måske kontakte min sundhedsplejerske og planlæg dagen sådan at jeg vil have færre amninger. Men jeg vil også høre hvad du synes om det.

Sofia er også meget aktiv i løbet af dagen, hun dreje hele tiden fra den ene side til den anden, sparker sin dyne af osv... Så jeg ved ikke om hendes dårlige søvn om natten skyldes hendes udvikling lige nu eller fordi hun få ikke nok mad om dagen.

Vi har også min svigemor på besøg, hun tager Sofia på tur med barnevogn. Og tidlige sov Sofia 1,5 time om formiddagen, 45 min til middag og ca. i time om aftenen. Nu bliver hun gynget i barnevogn, så hun sover lige så længe barnevognen kør :) - 2 time om morgen, 2 time i eftermiddagen (ellers ligner det ikke hende).

Ja, så jeg vil høre hvad du synes om det.

Glæder mig at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Olga

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce