Annonce

Annonce

Brev:

Skal stadig gås i søvn


11. januar 2011

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Skal stadig gås i søvn

Hej Helen.

Jeg har to skønne tvillingedrenge, Felix og August, på 8,5 måneder (født 6 uger for tidligt, så deres korrigerede alder er 7 måneder).

Den ene af dem, August, volder os en del problemer, når det kommer til søvn om dagen, og har gjort det siden han var en 2-3 måneder. Han blev meget syg kort efter fødslen, fik lungedræn og lå i respirator tre døgn. Han skreg rigtig meget de første måneder, bl.a. pga. umodent tarmsystem, men sikkert også som reaktion på den hårde start i livet (han var fx næsten fem døgn gammel, før jeg for alvor fik lov at holde ham, lungedrænet medførte mange smerter mv. mv.). Ret kort efter vi blev udskrevet fra hospitalet (da drengene var 4 uger), fandt vi ud af, at det der hjalp bedst var at bære ham tæt på kroppen i først en vikle og siden en bæresele, så det brugte/bruger vi rigtig meget.

I dag er August en velfungerende, glad dreng med et stort temperament og et kæmpe gåpåmod. Jeg har læst lidt om high need babyer, og det passer rigtig godt på August (dog er han ikke morsyg, men lader sig glad og gerne holde af alle mennesker). Når August er glad griner han med den mest smittende latter, man kan tænke sig – han elsker at blive tumlet med, at lege titte-bøh lege, at blive kildet osv.

Når tingene går ham imod, er der meget kort fra grin til gråd. Han kan skrige som en besat og græde så man tror hans lille hjerte er blevet knust, hvis han ikke lige kan få fat i yndlingstøjdyret/ikke må rulle rundt på puslebordet/skal have tøj på/hvad det nu lige er han ikke vil den dag. Han er ekstremt utålmodig, men det har også gjort at han er meget langt fremme motorisk. Han triller rundt og rundt, drejer 360 grader rundt om sig selv på et splitsekund, kravler, kan sætte sig op og er begyndt at rejse sig ved ting.

Vi er ved at vænne os til, at August er en dreng med udtalte behov, som kræver en del ...


Annonce

... overskud fra hans omverden (måske jeg mærker det mest, fordi jeg ofte er alene med drengene om dagen, når faderen er på arbejde) – han er ikke det, man kalder et ”nemt barn”, og det er også okay. Men jeg er ved at gå helt i spåner over hans sovevaner om dagen (om natten er der ikke de store problemer, de fleste dage sover han fra ca. 19-24, hvor han får vælling, og derfra videre til 5.30/6.00).

Han sover i sin egen seng på det værelse han deler med sin bror. Han nægter at ligge i barnevognen (vi kan gå ham i søvn og så liste ham derned, men han vågner altid med et hyl, 5 minutter efter vognen holder stille). Han kan udelukkende falde i søvn, hvis man går med ham, enten i armene (det tager typisk 15-20 minutter) eller i bæreselen (det tager typisk 10 minutter).

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lære ham at falde i søvn liggende! Vi har prøvet at ligge med ham i sengen, men han karter rundt og kan slet ikke falde til ro. Vi har også prøvet at lægge ham ned lige inden, han falder i søvn – det virker nogle gange om aftenen, men aldrig om dagen. Der ruller han konsekvent om på maven og rejser sig op på alle fire eller stiller sig helt op ved hjælp af sengeranden og tremmerne i sengen. Det er ved at være hårdt at bære så meget rundt på ham og det går også ud over mine muligheder for at være sammen med Felix, som jeg ofte føler jeg forsømmer.

Har du nogle gode råd til, hvordan jeg lærer min lille dreng at sove selv? Måske jeg skulle tilføje, at vi trods mange forsøg ikke kan overtale ham til at bruge sut og at han heller ikke rigtig har et sovedyr/nusseklud.

Jeg kan i øvrigt fortælle, at han spiser 3 skemåltider (grød og mos) om dagen, samt får ca. 700 ml. mme (jeg ammer ikke). Jeg prøver jævnligt at give ham rugbrød, men det ender altid i opkast, så det er han vist ikke helt klar til endnu, selvom han virker meget interesseret.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvordan får baby jern nok?

Kære Helen Så vender jeg tilbage :) Vi har fået en efternøler her i...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Udstyr | 6 mdr.

Tudkop - ja eller nej?

Hej Helen Tusind tak for dit svar omkring overgangen fra flaske til kop. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Fra flaske til kop og spisetid

Kære Helen. Min søn er nu 6.5 mdr. gammel, og jeg kan ikke forstå, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Får min søn kalk nok?

Hej Helen Min lille søn er nu blevet 6 måneder og han vejer nu ca. 7.5 kg og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce