Annonce

Annonce

Brev:

Storebrors reaktion på lillesøster


14. december 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Storebrors reaktion på lillesøster

Kære Helen

Så er jeg her igen. Har før haft rigtig god erfaring med dine råd (om ikke andet til os forældre), så nu prøver jeg igen.

Den 19.november kom lillesøster til verden. Storebror Valdemar på 2 år og 8 mdr. har igennem graviditeten og op til fødslen været meget bevidst om, at der var en lillesøster i mors mave, og de første 3 uger af lillesøsters levetid, har han været en eksemplarisk storebror: Han viser hende stolt frem til folk, giver hende legetøj, vil holde hende, nusser og kysser hende. Og han er så hjælpsom ved bleskift, hente gylpeklude mv.

Nu er lillesøster knap 4 uger, og Valdemar er nu begyndt at reagere på hendes ankomst mere negativt. Han niver, bider og slår både hende og mig. Der er intet overfor farmand. Jeg tænker, at det er en reaktion på, at jeg som mor selvsagt er mere "fastlåst" med lillesøster, da jeg ammer og ofte har hende i favnen for tryghed. Det gør, at jeg ...


Annonce

... flere gange har måtte bede Valdemar vente eller at jeg ikke kunne deltage i en leg lige nu, men "så snart lillesøster har fået mad, kommer vi ned og er med, skat". Han er ikke helt tilfreds - og jeg kan føle mig utilstrækkelig.

Jeg bliver SÅ ked, når han bider og slår. Jeg prøver ihærdigt ikke at skælde ud, men tale om, hvorfor han gør det, men samtidigt sige, at jeg ikke vil have det. Og indvendigt har jeg lyst til at tude.

Er der nogle gode råd til, hvordan jeg får ham tilvendt den nye situation bedre? Eller er dette blot et spørgsmål om tid?

Det skal siges, at han virkeligt har nyttet sig til sin far, og de to er super gode til at lave ting sammen, så han ikke hele tiden skal "slækkes" med lillesøster. Det gør dog uhyre ondt på mig (og formentligt også Valdemar), at jeg ikke kan være der på samme måde, som jeg var før, hvor jeg var den primære.

Alle råd modtages med kyshånd!

Mange hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. januar 2020 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Kortere putninger og søvn i egen seng

Kære Helen Vi har et par sovestrategiske spørgsmål til dig. Sagen er den, at...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

2,6 årig med stort temperament

Hej Helen, Tak for dine input ift indkøring. Du læste gennem linjerne i mit...

Læs hele brevet og Helens svar


19. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Vredesudbrud - 2 år, 3 mdr.

Hej Helen Nu skriver jeg igen, i håb om du kan hjælpe os igen. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


9. december 2019 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Putning af dreng på knap 3 år

Hej Helen Vores søn som er 2 år og 9 måneder har meget meget svær ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Endnu mere selvhjulpenhed

Hej Helen, Jeg går og tumler lidt med begrebet selvhjulpenhed. Vi har,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annonce