Annonce

Annonce

Brev:

Storebrors reaktion på lillesøster


14. december 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Storebrors reaktion på lillesøster

Kære Helen

Så er jeg her igen. Har før haft rigtig god erfaring med dine råd (om ikke andet til os forældre), så nu prøver jeg igen.

Den 19.november kom lillesøster til verden. Storebror Valdemar på 2 år og 8 mdr. har igennem graviditeten og op til fødslen været meget bevidst om, at der var en lillesøster i mors mave, og de første 3 uger af lillesøsters levetid, har han været en eksemplarisk storebror: Han viser hende stolt frem til folk, giver hende legetøj, vil holde hende, nusser og kysser hende. Og han er så hjælpsom ved bleskift, hente gylpeklude mv.

Nu er lillesøster knap 4 uger, og Valdemar er nu begyndt at reagere på hendes ankomst mere negativt. Han niver, bider og slår både hende og mig. Der er intet overfor farmand. Jeg tænker, at det er en reaktion på, at jeg som mor selvsagt er mere "fastlåst" med lillesøster, da jeg ammer og ofte har hende i favnen for tryghed. Det gør, at jeg ...


Annonce

... flere gange har måtte bede Valdemar vente eller at jeg ikke kunne deltage i en leg lige nu, men "så snart lillesøster har fået mad, kommer vi ned og er med, skat". Han er ikke helt tilfreds - og jeg kan føle mig utilstrækkelig.

Jeg bliver SÅ ked, når han bider og slår. Jeg prøver ihærdigt ikke at skælde ud, men tale om, hvorfor han gør det, men samtidigt sige, at jeg ikke vil have det. Og indvendigt har jeg lyst til at tude.

Er der nogle gode råd til, hvordan jeg får ham tilvendt den nye situation bedre? Eller er dette blot et spørgsmål om tid?

Det skal siges, at han virkeligt har nyttet sig til sin far, og de to er super gode til at lave ting sammen, så han ikke hele tiden skal "slækkes" med lillesøster. Det gør dog uhyre ondt på mig (og formentligt også Valdemar), at jeg ikke kan være der på samme måde, som jeg var før, hvor jeg var den primære.

Alle råd modtages med kyshånd!

Mange hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Mad og opdragelse - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen Det er noget tid siden jeg føler, at jeg har haft behov for at...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Amning | 2 år, 6 mdr.

Ammestop - Større barn

Kære Helen. Det føles helt forkert at skrive det - men jeg synes, at jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2020 | Renlighed | 2 år, 4 mdr.

Hjælp. Min datter er blevet bange for at gå på potte

Kære Helen Jeg har virkelig brug for dit råd.. Jeg er helt fortvivlet....

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2020 | Udvikling | 2 år, 3 mdr.

Sprogudvikling og adfærd

Kære Helen. Tak for en god brevkasse med god rådgivning. Det har vi haft...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce