Annonce

Annonce

Søskende


26. august 2013

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten vigtigere at den store får en lille ting. Den lille forstår ikke hvad den får og hvorfor.

- Når du ammer den lille, så prøv om ikke den store kan nå at være med og evt. få læst en historie samtidig. En amning tager lang tid og det er mange gange om dagen, og det er vigtigt at gøre disse stunder hyggelige for ...


Annonce

... alle.

- Lav noget som man kan, fordi man nu er blevet den store og præciser at det netop er store børn der får lov til sådan noget, det er babyer alt for små til.

- Lad den store deltage i pasningen af den lille,- hjælpe med til at finde tøj frem og bestemme hvilken sparkedragt der nu skal vælges, skifte ble, hjælpe ved bad osv.

- Gør det legalt for den store, at synes at det er irriterende med en lillsøster eller bror.

- Små søskende er tit meget interesserede og begejstrede for deres større søskende. Gør den store opmærksom på dette og fortæl, hvordan man ser det.

- Vær opmærksom på at små søskende især mellem 7-12 mdr. også kan vise jalousi, idet de i denne periode begynder at fjerne sig fra moderen, for at nærme sig igen og har brug for at vide at moderen hele tiden er der.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce