Annonce

Annonce

Kravle


27. januar 2022

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at lære at stå og gå. Når barnet kravler, udvikler det også evnen til ...


Annonce

... at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede bevægelser”, som det skal bruge, når det senere løber og går. Ved at arme og ben koordineres, udvikles den venstre og højre hjernedel, og det er vigtigt, at hjernen arbejder som en helhed.

Du kan stimulere dit lille barn til at kravle ved at lægge det på maven og evt. støtte fødderne med din hånd. Når barnet bliver større, kan du hjælpe det op i kravlestillling, hjælpe det med at rokke frem og tilbage, tumle, opmuntre og lege.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce