Annonce

Annonce

Kosttilskud - børn


28. januar 2022

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud gives til børn, der er født for tidligt, og børn med en ...


Annonce

... fødselsvægt under 2500 gram. Jerntilskud startes 6 uger efter fødslen. Har neonatalafdelingen givet andre anbefalinger, følges disse. Børn født til tiden skal have jernberiget kost. Dette skabes ved at bruge f.eks. kød i grøntsagsmos og bruge mme i grød og mos.

- B12 vitamin gives til børn, der bor i familier, som spiser vegetarisk eller vegansk, og som ikke tilbydes mælkeprodukter og æg. Det anbefales generelt, at børn under 2 år ikke lever udelukkende vegansk, da det er vanskeligt at opfylde barnets ernæringsbehov.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce